Op bezoek bij hobbyisten Pascal en Aloeske Goossens

Pascal (Pa), is de natuurkundige eenheid die wordt gebruikt om druk of spanning aan te duiden. Wie hem kent, weet dat dit ook de enige juiste en profetische naam is voor de wederhelft van Aloeske Goossens-Vosseberg. Pascal is hobbyist en houdt er wel van; het leven.

maar ik vond het gewoon wel erg lekker en beslist niet zuur

Pascal is een bijzondere hobbyist. Zo is hij erg enthousiast, ik bedoel extreem enthousiast. We komen elkaar al sinds jaar en dag tegen op de diverse shows en altijd maken we even tijd voor elkaar. Vol trots toont Pascal dan de updates van zijn vissen en ook de bouw van hun vijver, maak ik op die manier van dichtbij mee. We spreken af dat we eens langs zullen komen om het in het echie te zien en als dat dan nog even duurt is Pascal de beroerdste niet om je daaraan even subtiel te herinneren op Facebook en we gaan met de billen bloot. Pascal is eigenlijk altijd opgewekt, enthousiast en het glas is altijd halfvol. Hij zal niet bij de pakken neer gaan zitten, denkt snel en praat soms nog sneller; er zijn altijd mogelijkheden.

Bezoek Pascal en Aloeske

Bezoek Pascal en Aloeske

Ook een Tsukubai, letterlijk; een plaats waar men wast, siert de zeer zorgvuldig aangelegde tuin.

Pascal is een bijzondere hobbyist. Zo is hij erg nauwgezet, ik bedoel extreem nauwgezet. Zo valt ons meteen op bij het binnentreden van zijn tuin, dat er werkelijk waar, geen enkel sprietje onkruid tussen de tegels of in de borders staat. Geen gevallen blad of korrel zand waar deze niet hoort. “Dat komt ook omdat de tuin relatief nieuw aangelegd is”, probeert hij nog in zijn verweer te stellen, maar Aloeske weet dat al vlug af te straffen; “Zo ben jij ook wel gewoon”. Eenmaal toegegeven legt Pascal meer uit over zijn tuin en toont ons tekeningen van hoe hij het in zijn hoofd had. Ook hier komt alles nagenoeg exact overeen met hoe het is geworden. Alleen de rand moet nog vastgelijmd worden, maar dat is ook wel zo’n beetje de laatste klus.

Bezoek Pascal en Aloeske

Bezoek Pascal en Aloeske

Het AEM filter en de installatie zijn zeer zorgvuldig uitgekiend en op een kleine ruimte toch goed bereikbaar geïnstalleerd.

Bezoek Pascal en Aloeske

Airlift terugvoer naar de vijver

Als we over de bijzondere stapstenen, die een zeer realistische benadering van boomstamschijven lijken, doorlopen naar het schuurtje achter de vijver van 3×3,5m en 1,8m diep maken we kennis met een zeer nette filteropstelling. Een trommel van AEM doet het zware werk gevolgd door een bewegend bed en een trickle en wordt aangedreven door twee airlifts. Ook hier maak ik weer de opmerking over hoe netjes het is; je kunt duidelijk zien dat er secuur te werk is gegaan. Het is de aanzet tot een anekdote die tekenent is en waarbij Pascal zijn neurotische eigenschappen niet onder stoelen of banken schuift. Er staat overigens ook nog een andere machine, een stalen ros in de schuur en ook die is superstrak, maar zelfs die wint het niet van de shine van de sine en finesse waarop hun filteropstelling is ingericht.

Zal zij het geheim tot een lang en gelukkig huwelijk hebben ontrafelt?

“We hadden alle PVC onderdelen in huis om te verlijmen. Eén knietje echter, had een afwijkende kleur grijs. Dat gaat natuurlijk niet. Dus heb ik Aloeske op pad gestuurd voor hetzelfde deel in de juiste kleur.” “En ik ben ook nog zo gek dat ik het doe. Ik moest er een half uur voor rijden”, vult Aloeske met een geloof-me-ik-ken-hem blik in haar ogen aan. Zal zij het geheim tot een lang en gelukkig huwelijk hebben ontrafelt? 😀
We hebben hard gelachen en gelukkig kon ook Aloeske er om lachen. Er is uiteindelijk ook niets mis mee met een man die weet wat hij wil en eerlijk is eerlijk, het ziet er ook echt allemaal pico bello uit!

Bezoek Pascal en Aloeske

Ook in den avonden is het prima vertoeven in de tuin bij Pascal en Aloeske

Bezoek Pascal en Aloeske

Noud en Bandid, even groot, dat schept toch een band.

Het raam in de vijver is ook uiterst charmant. Met het geheel mooi belicht is het een sierraad voor de tuin in zijn geheel, maar in het bijzonder voor Noud, die vind je vaak vastgeplakt aan het raam. “Nu heeft hij ook niet de neiging om er bovenop te klimmen, immers ziet hij zo ook alles, maar uit het oog verliezen we hem desalniettemin zeker niet.” Geloof het of niet, maar Noud, inmiddels twee jaar oud, kent al enkele variëteiten bij naam en dat je een band op kunt bouwen met ene vis bewijst de kleine Noud helaas ook. Een Tancho die zij het stel rijk was, moest de pijp aan Maarten geven; sedertdien komt het geregeld voor dat de kleine Goossens erop terug komt;

Tancho weg, dood”, zegt het jongste Goosens telg dan.

Het is niet de enige Koi waarvan ze afscheid hebben moeten nemen. Hun lievelingskoe was een Chagoi die ze aankochten bij Happy Koi House; Aloeske was dol op Sjaak, maar helaas hebben ze het diertje in moeten laten slapen bij een lengte van 76 centimeter. Oosterhout Koi heeft op enig moment speciaal voor hen een Chagoi geselecteerd die groot en breed zal moeten worden en daarbij ook licht van kleur zal blijven. Gelukkig stond Aloeske het zichzelf toe opnieuw verliefd te worden; Sjaak jr. was een feit.

Bezoek Pascal en Aloeske

De Chagoi is de jongste Koi in de vijver, maar niet minder geliefd!

Een aantal Koi van formaat huist nu ook in hun strakke vijver. Wanneer Pascal rustig aan een beetje voert, ontstaat een charmant schouwspel van kleuren. Zo is daar bandiet, een echt zwarte Showa met een overtuigend karakter. Zij wordt regelmatig geflankeerd door Marilyn, een subtiele Sanke met een zwarte spot bij de mond, zoals diens naamgenoot die meermaal de Playboy sierde. het is duidelijk dat het stel geniet van hun Koi en een band opbouwt. Ook de honden Spike en Swiffer lijken het te begrijpen en hebben een speciaal ingerichte plek naast de vijver om de wacht te houden bij de bescheiden 18 kuub water. Maar pas op; want hij vreet je op en dan bedoel ik niet die grote!

Bezoek Pascal en Aloeske

Spike en Swiffer on watch!

Groeien doen hun Koi ook. Vorige week nog, heeft Pascal Sjaak jr. gemeten. In april deed ze 54 centimeter. Nu, begin oktober meet de Chagoi, waarvan gezegd moet worden dat Arie Eikelenboom woord houdt en de Koi flink breed wordt, maar liefst 66 centimeter. Dat is geweldig voor een Chagoi waarvan je hoopt dat ze een grote meid wordt, maar ook een bewijs dat hun systeem klopt en de vissen er happy in zijn.

Bezoek Pascal en Aloeske

Bezoek Pascal en Aloeske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Links was in April: 54 centimter. Nu in oktober meet de Chagoi reeds 66 centimeters!

Nu hoef ik tenminste geen quarantainebak meer in de keuken

Pascal is een bijzondere hobbyist. Zo kan hij erg lekker koken, ik bedoel extreem lekker koken of in ieder geval de barbecue bedienen als een echte grillmeister. Hij is dan ook bakker van beroep, maar dan wel meester bakker als in onderwijzer en de overdracht van kennis is hem dus niet ook vreemd. Zelfs het stokbrood had hij zelf gemaakt; hij had het over zuurdesem, maar ik vond het gewoon wel erg lekker en beslist niet zuur! Het was er goed vertoeven in de tuin. Er zijn niet veel avonden geweest dit jaar dat je lang in de tuin kon zitten, maar dit was er toch wel eentje en dat met sfeer en smaak.

Bezoek Pascal en Aloeske

Hier wordt menig gesprek gevoerd, genieten!

Het plaatje klopt wel bij dat gekke stel in Lichtevoorde en ze zijn echt superblij dat hun vijver en tuin nu staan zoals ze dat zolang voor zich hebben gezien. “Nu hoef ik tenminste geen quarantainebak meer in de keuken”, meent Aloeske. Maar vervolgens weten ze ook dat toch weer trots uit de doeken te doen hoe ze dit alles hebben gemanaged; als dat gene echte hobbyisten zijn?! Het hobby gevoel vloeit rijkelijk bij deze mooie mensen die ook de verantwoordelijke taak op zich nemen om een nieuwe Koi maniakale generatie op te voeden. Pascal (Pa), is de natuurkundige eenheid die wordt gebruikt om druk of spanning aan te duiden. Houdt dat vast Pascal, houdt dat vast! 😉

Bezoek Pascal en Aloeske

Bezoek Pascal en Aloeske

Bezoek Pascal en Aloeske

Series Navigatie<< Meeting Muffin en Frodo aus Tirol

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.