Koi Idol wederom op visite bij Bas

Zoals wij het wel vaker tegenkomen worden er door veel hobbyisten persoonsnamen gegeven aan hun Koi-idolen. Zo ook bij Bas, welke we zaterdag 7 oktober jongstleden een bezoekje brachten om zijn trots te bewonderen. We kenden Bas al uit een eerder bezoek van vorig jaar waar we hem toen een bezoekje brachten voor zijn Kohaku, winnaar Koi-idol augustus 2016.
Dit keer zijn we op visite vanwege zijn Showa Truus. De 60 centimeter metende trots van Bas en een door de jury hoog gewaardeerde Showa van Maruhiro.
Bij aankomst stond Bas al in de deuropening om ons welkom te heten. Een eerste blik na het handen schudden gaf al aan dat, op misschien hier en daar nog wat aankleding na, de verbouwing binnen klaar was.
Alles zag er Toppie uit!

winnaar koi-idol sept 2017 truus

Showa Truus, winnaar van september

Na het nuttigen van de door Bas aangeboden koffie vervolgden we ons naar buiten, waar “Truus” haar opwachting maakte in gezelschap van haar medevijverbewoners. In een verdere blik door de tuin, was deze ontdaan van de verbouwingssporen, welke aanwezig waren tijdens ons eerdere bezoek. Er stond op die plaats nu een zwembadje, wat afgelopen zomer tot doel had. Het vermaak van de kinderen. Nu echter zwom er wat eigen kweek in met een lengte van zo ’n 4 à 5 cm. Just for Fun en als kenniservaring, aldus Bas.
Dat Bas leergierig en actief in de hobby is heb ik het ondertussen na onze eerste kennismaking wel gemerkt. Vaak kwam ik Bas tegen op social media, cursussen, als trouw deelnemer van de Koi-idol verkiezing en op alle live Koishows in Nederland en België.

sep. 2017 Truus in vijver

Truus in de vijver

 

Maar terug naar het bezoek, Truus was daar en we konden overgaan tot de prijsuitreiking en het overhandigen van de trofee. Een oorkonde voor de dealer vormt hier meestal ook onderdeel van, nu echter bevond de Koidealer van Bas zich op maar goed tien minuten rijden van zijn huis. Zodoende werd geopperd dat we een gezamenlijk bezoek aan John en Myra van Koi Maas & Waal zouden brengen om hun persoonlijk de oorkonde te overhandigen. Onaangekondigd rijden we achter Bas aan op weg naar Koi Maas & Waal. Bij aankomst werden we door John en Myra ontvangen. Blij verrast, niet wetende dat zij naast de prijs van Bas/Truus, als Koidealer een oorkonde en een finaleplaats hadden verdiend. Ze kenden de Koi-idol verkiezing voor hobbyisten wel maar hoe dat het nu precies voor hun als dealer werkte en wat hierin hun rol kon zijn, was ze niet geheel duidelijk.

sep. 2017 Bas uitreiking

Bas, gefeliciteerd Koi Idol prijs!

Dit behoefde dus nog enige uitleg. Wellicht voor sommige overbodig, maar welke wij hier graag ook voor andere willen geven.

In tegenstelling dat het in veel hobby’s draait om behendigheid, snelheid, verzamelen et cetera, gaat de aandacht in onze hobby hoofdzakelijk over de schoonheid en het showelement van deze gekleurde karpers. Wereldwijd worden daarvoor één of meerdaagse live Koishows door de verenigingen georganiseerd. Tot zover niets nieuws. Wij als organisator van de Koi-idol verkiezing merkte al gauw dat het zo voor de gemiddelde hobbyist en hun Koi, niet altijd de meest gunstige omstandigheden waren en dat met dit gegeven, veel hobbyisten tegenhield om deel te nemen aan een show. Kortweg! Het gevoel dat de drempel voor hun als hobbyist te hoog was.  Om ook deze hobbyisten de gelegenheid te bieden voor deelname aan een heuse show is door ons de online Koishow opgezet. De Koi-idol verkiezing. Zo kon er middels foto’s op een Koi-vriendelijke manier worden deelgenomen aan een verkiezing en werd de drempel verlaagd.
Door deze toen nog ontbrekende schakel van de Koi-idol verkiezing wordt nu in een goede samenwerking met de alom bekende verenigingen en informatieve sites sinds een aantal jaren de maandelijks Koi-idol verkiezing georganiseerd.  Mede door deze samenwerking wordt onze geliefde hobby nu meer dan voorheen in de breedte beleefd, gepromoot en tevens continuïteit geboden in het showelement.

sep. 2017 Bas en Myra

Daar hoort een oorkonde bij!

De rol/ medewerking van Koidealers mogen we hierin niet onderschatten. Zij importeren tenslotte onze Koi-idolen en zorgen dat ze in goede gezondheid bij de hobbyist hun rondjes zwemmen en  ondersteuning geven bij eventuele zorgen of problemen. Een stukje waardering richting dealer vinden wij dan ook op zijn plaats. Dit uiten wij als volgt. Elke deelnemer mag bij de gegevens van de Koi ook de naam van zijn dealer vermelden. Naast de naamsvermelding tijdens de deelname wordt de dealer van een maandwinnaar extra in het zonnetje gezet met een oorkonde met daarop de afbeelding van de winnaar en dat deze bij hun is aangekocht. Alle maandwinnaars komen daarna in januari in de finale, dus wederom ook de Koidealers. Mocht de Koi van een klant (Koi Maas & Waal in geval van Bas) als winnaar worden verkozen in de finale, dan wordt hun een uniek vaandel en een jaar gratis advertentieruimte aangeboden door Koigate inclusief het volledige dienstenpakket.

Nederlandse en Belgische hobbyisten mogen gratis deelnemen aan Koi Idol. De naam als dealer mag hierbij vermeld worden. Dit schept of versterkt vaak de onderlinge band. Meerdere klanten van één dealer mogen maandelijks gelijktijdig deelnemen. En als dealer mogen jullie de klanten hierin bijstaan en/of foto’s beschikbaar stellen. Dit kan tijdens de verkoop maar ook achteraf als de Koi verder is ontwikkeld bij de hobbyist. Tijdens ons bezoek moet de Koi op het adres van de deelnemer aanwezig zijn.
Zelf deelnemen als Koidealer kan alleen in de maand januari wanneer er een speciale editie voor professionals wordt georganiseerd. De deelname hier is beperkt tot één Koi welke jullie dan extra onder de aandacht kunnen brengen, deze moet wel ter plaatse in de verkoopbak verblijven. Voor de winnaar van Koi-idol professional ligt ook dan weer een zelfde prijs in het verschiet.

Na dit alles verteld te hebben over de Koi-idol verkiezing was dat allemaal duidelijk en zijn we overgegaan tot de overhandiging van de oorkonde en de felicitaties alvorens we weer huiswaarts vertrokken.

Series Navigatie<< Koi Idol op weg naar Edgar, op weg naar ZeewoldeKoi Idol, een wederzien op de Veluwe. >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App