Water additieven, zin of onzin.

Nadat Christiaan Eilander ons het showweekend van Arcen van een heuse pluche steur had voorzien voor onze prank met Engel, kon ik het niet helpen om geboeid naar de diverse potjes en flesjes te kijken in de stand van Natural Aquatic. Waar staat de productlijn van Christiaan voor? Aangezien al zoveel andere producenten actief zijn met de geijkte middeltjes om de gezamenlijke hardheid of de alkaliniteit op te krikken.

Persoonlijk relateer ik problemen in de vijver altijd aan verbeterpunten in het systeemontwerp of de bedrijfsvoering. Middeltjes kunnen naar mijn mening tijdelijk ondersteuning bieden, maar vormen geen lange termijn oplossing. Toch ben ik dan altijd stiekem wel benieuwd hoe anderen hierover denken en daarom leek het me leuk Christiaan eens aan het woord te laten over zijn productlijn.

In het onderstaande interview vertelt Christiaan maar al te graag over zijn visie op het waterhouden en alhoewel ik het niet altijd met hem eens ben, maakt dit zijn verhaal zeker niet minder interessant.

 

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App