Onlangs werd mijn aandacht getrokken door onderstaande titel: “Klimaatverandering richt ook slachtpartij aan onder parasieten!”

Het artikel beschrijft dat “in het ergste scenario” tot een derde van alle parasieten in 2070 verdwenen kan zijn en dat ze daarmee behoren tot de meest bedreigde groepen op aarde.
20170427_083614

Mijn koihart sloeg een slag over…en mijn fantasie ging volledig met het idee aan de haal. Wat zou dit nieuws kunnen betekenen voor onze zwemmende juwelen?

Een gedeeltelijke eliminatie van de organismen die onze koi tiranniseren en verzwakken. Een kentering in de strijd tegen de steeds terugkerende en moeilijker te bestrijden plaaggeesten?

Toekomstscenario:

  • Opwarming van de aarde zorgt voor massale ondergang van de Tricho’s!
  • Huid- en kieuwwormen worden door het broeikaseffect met uitsterven bedreigd!
  • Costia maken steeds minder slachtoffers, de oorzaak moet gezocht worden in de onomkeerbare klimaatverandering!

Een nieuw Koi-Utopia! Want dit zou immers kunnen resulteren in het overbodig worden van allerlei middeltjes en (giftige) medicatie. Het zou ontzettend veel stress en verdriet naar het verleden verbannen!

IMG_0447

Gewoon even ergens over wegdromen is fijn omdat je op zo’n moment niet verplicht bent om naar het geschetste totaalplaatje te kijken! Want eigenlijk wil ik het liefst helemaal niet bij stilstaan bij, hoe de wereld er in 2070 uit zal zien! (en ga dat ook niet meer meemaken)
Maar het is heel goed denkbaar dat er tegen die tijd helemaal geen vijvers meer zijn, omdat schoon drinkwater alleen nog in flessen verkrijgbaar is en voor woekerprijzen uit een automaat moet worden gehaald.
IMG_3351
De verantwoordelijkheid voor deze “mogelijke” toekomst ligt wél in het heden! Er zijn zó veel signalen dat we met z’n allen niet goed bezig zijn.

…dat beangstigt me bij vlagen echt enorm.

Bron: https://www.scientias.nl/klimaatverandering-richt-ook-slachtpartij-aan-parasieten/

Tekst: Alie de Boer
Foto´s: Alie de Boer

Over Alie de Boer

Alie is werkzaam in de farmaceutische industrie als apothekersassistent en gespecialiseerd in oncologie en radiologie. Niet gek dus, dat haar interesse als fervent en overigens ook kunstzinnige hobbyiste vooral uitgaat naar het medisch aspect waarbij ze de importantie van de leefomgeving niet uit het oog verliest. Na de Koi University te hebben gevolgd in 2014 is zij is mede-initiatiefnemer van Adviesgroep Koi & vijver om mensen te helpen en het welzijn van Koi te verbeteren.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App