Heb je altijd al eens een echte Japanse kweker van Koi vragen willen stellen over het kweken, over het selecteren van de visjes of misschien wel hoe zijn favoriete Koi er uit zou moeten zien?
Aankomende zaterdag 23 september is dan je kans!

Tijdens deze dag is de zuid-Japanse kweker Oyama namelijk in Nederland om antwoord te geven op al je Koi-technische vragen.
Op uitnodiging van Frank en Meggy van Sluijs van Koispeciaalzaak Vis & Vijverland te Pijnacker, zal Oyama-san, samen met de tolk Nagatori aanwezig zijn bij de open dag van de zaak.

IMG_0020

Oyama san at work!

oyamasan

De enthousiaste kweker heeft erg veel zin in de lezing tijdens de open dag in Pijnacker!

Om 14.00uur zal hij hier een lezing geven over de variëteit “Kaede” en het herkennen er van. Kaede betekent (vertaald naar het Nederlands) “fluoriserend pigment van de Esdoorn in de herfst” en is een relatief nieuwe variëteit welke wordt gekweekt door Oyama Koifarm te Hiroshima. De Koi kenmerken zich door de zachtgrijze basiskleur, waarop zich felgele, haast fluoriserende patronen vormen. Het is een relatief nieuwe variëteit, waarover nog niet superveel te lezen is geweest in het verleden. Er zullen dus genoeg vragen over te stellen zijn! En aan wie kun je dat dan beter doen dan aan de grondlegger van Kaede zelf?!

Kaede 3

De kweker heeft een 50-tal vissen geselecteerd, welke tijdens de open dag aangeschaft kunnen worden… Dit zijn een aantal Kaede van deze selectie!

Kaede 2

De kweker heeft Frank en Meggy toegezegd dat hij een selectie van maar liefst 50 stuks young-nisai Kaede zal aanbieden tijdens deze open dag voor een scherpe prijs! Wanneer je dit wenst, is het dus mogelijk om een Kaede aan te schaffen voor je eigen vijver! En mooier nog: de meester zelf kan je nog helpen bij het selecteren ook!

Kaede1

Kaede kenmerken zich door de zachtgrijze basiskleur, waarop zich felgele, haast fluoriserende patronen vormen…

Naast de aanwezigheid en lezing van Oyama-san, zullen er tijdens deze open dag leuke aanbiedingen zijn op producten en Koi en zijn er demonstraties van de firma’s Sibo, Profidrum en Air-Aqua. Het klinkt als een leuke en leerzame dag zo aan het einde van het seizoen en ik wil hem daarom ook aanduiden als de “weekend-tip” voor komend weekend!

Stel je vraag onder dit artikel en wij zullen jouw vraag aan hem voorleggen!

Mocht je onverhoopt verhinderd zijn deze dag, maar heb je toch een interessante Koi-vraag voor Oyama-san? Dan willen wij je de kans bieden om je vraag toch aan hem gesteld te krijgen. Stel je vraag onder dit artikel en wij zullen jouw vraag komend weekend aan hem voorleggen!
In een later artikel zullen wij dan deze vragen behandelen.
Maar uiteraard hopen we dat je zelf van de partij bent op zaterdag 23 september!

Voor meer informatie, bezoek dan even de site van Vis & Vijverland

Datum: zaterdag 23 september 2017, 14:00uur (lezing)

Adres:
Vis&Vijverland
Ambachtsweg 50
2641 KT Pijnacker

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App