Daar gaan we dan!

De vijvertour van Koivrienden.com stond vorige week op de agenda. Voor mij de eerste vijver tour die georganiseerd is door onze ‘’buren’’ of kan ik beter zeggen; landgenoten? Immers voel ik me soms meer Belg dan Nederlander.

De dag starten we met een samenkomst bij Marvin, een centraal vertrekpunt om samen te rijden van uit het mooie Zeeuws-Vlaamse.

De eerste stop was gepland bij Marc zelf thuis, Marc is medeoprichter van het Koivrienden forum. Daar was de eerste samenkomst gepland voor iedereen, dat het druk zou worden had Marc mij al ingefluisterd. Maar zo druk! Ze hadden meer dan 80 aanmeldingen en ze hebben zelf op het laatste moment nee moeten verkopen, omdat het echt vol zat..

Zoveel gezichten en zoveel ‘’echte namen’’ dat is bijna niet te doen. Daarom kreeg iedereen een stickertje waar hij zijn Nickname / echte naam op kon schrijven. Zodoende wist je gelijk wie de persoon achter de forum berichten is.

Na wat handjes schudden komen we eindelijk aan bij de vijver, een ware oase van rust. Een groot uitgestrekte vijver die verdeeld is in twee aparte gedeeltes, een gedeelte plantenvijver, een gedeelte Koivijver. Een ruwe schatting maakt dat deze vijver ver over de 100 m³ gaat. Die overigens ook nog een stukje door loopt onder zijn huis. Ja, Marc ziet letterlijk de Koi onder zijn voeten zwemen als hij op de bank voor de televisie zit.

12

De vijver van Marc

Het is tijd om te gaan, we vertrekken naar de volgende vijver. Zo’n 10 minuutjes rijden komen we in een hele andere wereld. Een prachtig architectonisch huis met een daar bijbehorende tuin. Een strakke vijver in het verlengde van de kamer met een schuilkelder als filterput. Deze vijver was met precisie aangelegd en we zijn zelfs aan het zoeken geweest waar nou die skimmer zat.. Het kon ook bijna niet anders dan dat deze vijver was aangelegd door Zenkoi, Joey eigenaar van Zenkoi was zelf ook aanwezig en vertelde ons het geheim van de verstopte skimmer. De eerder vertelde filterput vormde een mooie afscheiding tussen de tuin en de naast gelegen wei. Die overigens ook behoorlijk veel bekijks trok, mede door de lama’s die daar rondliepen.

89

We worden wederom bij elkaar geroepen want we moeten door naar de volgende vijver.

Eenmaal aangekomen bij de derde vijver blijkt dat deze goed fungeert als kweekvijver, het zag zwart van de baby Koi. Storend? Nee totaal niet! Gezien het filter moet het ook totaal geen probleem zijn om de waterwaardes onder controle te houden met deze bezetting. Wederom raken we aan de praat met andere hobbyisten, het ene filmpje van een Koi is nog niet afgespeeld en de andere bied zich al aan om zijn juweeltjes te laten zien. Helaas heb ik weinig meegekregen van deze vijver, maar ach de contacten zijn super dus ik neem het voor lief.

5

Er wordt zelfs geknield voor de vijver.. of David moet je iets bekennen?

Op naar de laatste vijver, in de auto wordt er nog verteld dat we waarschijnlijk naar ‘’die’’ vijver zouden gaan. Stiekem hoop je het van de andere kant zou het zeer doen als je dan weer terug thuiskomt. En ja hoor, we komen aan bij één van de mooiste vijvers die ik ooit heb gezien op het vaste land van Europa. Sprakeloos… Ik laat jullie eerst even genieten van een paar foto’s.

33

Iedereen is er stil van

 

IMG_9157

Pure rust..

IMG_9135

Tel de schuifkranen..

Je ziet dat de vijver ware rust uitstraalt en is afgewerkt tot in de puntjes. Zelden zie je zulke vijvers en zeker niet zo afgewerkt. Een filterput met 2 etages, een opgroeibak van meer dan 3 meter diep en ga zo maar door. Chapeau voor de eigenaar! De verhalen gaan de ronde dat er meer dan 150 m³ beton is gebruikt tijdens de bouw van deze vijver.. Ik kan hier nog meer in’s en out’s over deze vijver neer zetten, maar ik kan jullie alleen maar adviseren; zoek het topic ‘’ Nieuwe vijver RvdW bouw’’ op. Alles staat van A tot Z beschreven inclusief foto’s.

De mogelijkheid was er om te blijven eten, de meeste mensen deden dat dan ook. Gezellig met zijn alle in de tent. Echte frieten eten met stoofvlees en vol-au-vent met de Belgse gezelligheid. Voor mij als hobbyist een geslaagde dag!

1

Tot in de puntjes!

2

Lekker gezellig in de tent!

Van thuis uit had ik een doel meegekregen, doe inspiratie op voor onze nieuwe vijver. Nou dat is zeker gelukt! Ik wil iedereen bedanken die mee heeft gewerkt aan deze dag en volgende keer zijn we weer van de partij. 😉

 

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App