Najaarscursussen in het Zuiden gestart bij MPKOI, nu gaan we naar het Noorden

Zaterdag 2 september ging de eerste cursus van start: Variëteiten herkenningen en showklassen indeling.
Joop van Tol, auteur van Koibijbel en tevens jurylid op Koi shows, probeert alle cursisten handvatten te geven voor de Japanse benamingen omtrent Koi. De geschiedenis van variëteiten komt voorbij en tevens allerlei leuke feitjes en wetenswaardigheden over showklassen enzovoorts.

DSCN3190
Zo noem je de drie meest relevante variëteiten, Kohaku, Showa & Sanke, samen Go Sanke en hebben een Ai Goromo en een Goshiki meer overeenkomsten dan gedacht en vallen ze daarom samen in één showklasse.
Joop neemt de cursisten mee in zijn verhaal. Meestal is het logisch, maar soms is de logica weg. Het geinige is dat als je ziet dat de logica weg is, je het dus eigenlijk heel goed snapt.
DSCN3192Er komt een vraag over welke kenmerken nu een goede Kohaku moet bezitten. Dat hoort bij de vervolg cursus, Jureren algemeen en Jureren specifiek. Deze cursus is 23 september, wederom bij MPkoi.
Wil je meer weten over cursussen in het Noorden en het Zuiden? Er is nog plek en klik hier!

Time flies when having fun. Aan het eind van de dag stelde MPKOI, namens JPD Benelux en Ryuichi Yoshida een zak mudbooster te beschikking voor elke cursist. Al met al was het weer een interessante en leerzame zaterdag!
WhatsApp Image 2017-09-02 at 16.46.10

DSCN3198

Wil jij ook meer te weten komen over gezondheid, preventie, controle en diagnose volg dan de cursus welke door Joop van Tol gegeven wordt.

Aankomende zaterdag, 9 september, is Joop in De Groeve (Drenthe) voor de cursus: Gezondheid: Preventie, controle en diagnose (klik hier voor inschrijven)

Wij danken MPKOI in het bijzonder voor het ter beschikking stellen van de ruimte om de cursus te geven!

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App