Arts & Ants goed voor Most Unique Arcen!

In de vaststelling van de Most Unique, aangemerkt als een van de hoofdprijzen, kwamen er drie deelnemers heel sterk naar voren. De een was een Koi die zich nog het best laat omschrijven als een ‘Kin Midori Utsuri’ een wat? Ja het was geen typfout. Later in een apart artikel meer over deze Koi die we ook bijzonder genoeg vonden om apart eens met jullie te bespreken. E zwom ook nog een vaker geziene unieke, wat ik omschrijf als, Goromo Goshiki en ook die zal meegenomen zijn de afweging voor deze prijs.

een sansai Beni Ginga van 55cm gekweekt door NND Koi Farm

De award ging naar die andere Koi waarvan ik niet meteen de variëteit wist. Toen ik vroeg aan Stefan Koster, eigenaar van Koi shop Arts & Ants naar deze vis, verbeterde hij mijn suggestie van een Kujaku Showa naar de juiste benaming; namelijk een sansai Beni Ginga van 55cm gekweekt door NND Koi Farm.

Moistunique

Een Beni Ginga is in de eerst plaats metallic en beschikt over meerdere kleuren, vandaar dat zij op de show uitkomt in de Hikari Moyo mono klasse. Toch wil ik mijn onwetendheid in deze verdedigen. Het sumi namelijk, dat zich presenteerde in de vorm van een matsuba patroon alsook op de wangen tot aan het oog als een masker zoals we wel bij kabuto (ghostkoi) zien, is echt showasumi zo stemde ook Stefan in.

Toch wil ik mijn onwetendheid in deze verdedigen

Uniek voor een dergelijke variëteit is voorts ook de mate waarin het hoofd helder en schoon is. De Beni spot op het hoofd idd niet alleen mooi, maar geeft de vis ook een persoonlijkheid bovenop diens reeds unieke karakteristieke uitstraling. Een dergelijke verschijning gecombineerd met een hoog kleuren contrast op zo een huidkwaliteit is uniek. Een terechte winnaar wanneer je mij vraagt.

Series Navigatie<< Grand Champion B gegroeid ten opzichte van EuregioMajor Awards 25e Holland Koi Show 2017 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.