Nou, deze telt wel mee. José Bonet is als hobbyist timide, doch enige extraverte is zijn Koi niet vreemd. Wanneer zij een wedstrijdterrein betreden blijft het stelletje Japanse gespuis niet gevrijwaard van de nodige slaken verzuchting; “ohhh” en ook “deze zijn mooi” zijn termen die je aan het vat kunt vernemen.

Dusdanig dat ik persoonlijk eerst in de war was of het niet die andere Kohaku in het vat was die deze prijs op zijn revers mocht spelden.

Terecht zo blijkt, want de ervaren hobbyist weet wederom een “title de majeur” binnen te hengelen. Wederom inderdaad; ook in 2016 was het Jose Bonet die verantwoordelijk is geweest voor het inbrengen van de award voor potentiële toekomstvis.

 

Seniorsthetategoiies

Senior Tategoi

De Kohaku is afkomstig van SFF, heeft een uiterst florisante huidkwaliteit en dito body. Wat zeg ik, het dier heeft een meer dan brede bouw. Dusdanig dat ik persoonlijk eerst in de war was of het niet die andere Kohaku in het vat was die deze prijs op zijn revers mocht spelden, omdat de award gericht is op de toekomst en deze Kohaku biedt hiertoe in termen van bouw iets meer soelaas, zo bedenk ik mij. De huidkwaliteit echter, zal de doorslag hebben gegeven.

Het is niet eenvoudig te bepalen of het vat van een hobbyist is of van een dealer. Het houdt nu eenmaal een paar knapen binnen diens blauwe scheidingswanden, die beslist in de categorie “Nou, deze telt wel mee” meetellen.

Series Navigatie<< Zusjes onder elkaarGrand Champion B gegroeid ten opzichte van Euregio >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App