Jeroen van Keulen scoort award voor de mooiste kleine Koi op Arcen

Waar een klein visje niet groot in kan zijn bewijst de sanke uit Nijverdal. Ten strijde getrokken vanuit Nijverdal is het geen onverdienstelijke zegerit geworden. Het diertje is in Arcen goed voor een grote prijs; namelijk de Baby Champion.

BABYCHAMP

De kleine Sanke is een prachtige tosai dacht ik, maar een gesprek met Jeroen van Koicentrum Van Keulen, bracht me de informatie dat het echter gaat om een nisai. De koi is dus al twee jaar in plaats van een jaar.

Hoe klein ook; de vis won eerder al een award in Japan

De driekleur, gekweekt door Maruju, werd door de kweker vanwege dienst bijzondere kwaliteit op jonge leeftijd opzettelijk op koud water gehouden teneinde de vis niet te hard te laten groeien. Hoe klein dan ook; de vis won ook al eerder een award op de Junior Koi Show in Japan.

picture by: Orlando de Jonge

Series Navigatie<< Rob rooft de titel; de 25e Grand Champion van Holland Koi ShowJunior Tategoi voor Baby Champion?! >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App