Lezingen schema vrijdag 18 augustus 2017

De Holland Koi Show is los of open (net als bij een raam, beetje afhankelijk waar je woont in Nederland.
Het is droog, 19 graden en het is overgoten met goede gemoed. Zojuist om 10:00 uur is DJ Whitebeard al begonnen muziek te draaien op het Doeplein en ook de promotie meisjes zijn al ijverig in de weer om foto’s te maken van de bezoekers die zich heel even in Japan willen wanen middels een Green Screen; een leuke herinnering.

…tijd voor een bakje koffie en een lezing terwijl je even kunt zitten, moet!

Kom je nog, ben je al onderweg of ben je er al en kun je het nog steeds niet laten om op je mobiel het laatste nieuws te checken? Dan hier nog even het overzicht met de lezingen van vandaag. Er zwemmen voldoende mooie Koi waarover we ook zo snel mogelijk zullen berichten, maar tijd voor een bakje koffie en een lezing terwijl je even kunt zitten, moet je ook maken natuurlijk.

11:00 uur – Koi Kweken in Nederland
Om 11:00 uur gaat Jeroen van Keulen van start met een uiterst interessante lezing over het kweken van Koi in Nederland. redt je dat niet meer, zorg dan dat je er morgen bij bent. Dan gaat hij nog eens op herhaling op dezelfde tijd.

12:00 uur – Techniek
Een uur later om 12:00 uur is het de beurt aan Dirk Zwagemakers. Wie zich wel eens op een Facebook groep heeft begeven en een technische vraag durfde stellen, heeft er goed kans van dat één van de langste (en natuurlijk inhoudelijke) reacties van Dirk is geweest. Hij is helemaal los op dit specifieke aspect van het vijvers waar echt gek veel winst te behalen valt voor de hobbyisten; je moet het maar even weten. dat kan nu dus rond de middag op het Doeplein.

Als je over dit onderwerp nog nooit een lezing heb gekregen, dan mag je deze niet missen

13:00 uur – Gevaren bij nieuwe Koi 
Nieuwe Koi aanschaffen is zo ongeveer het mooiste wat er is in het beleven van de hobby, maar juist in dit aspect schuilen ook de meeste gevaren. Als je over dit onderwerp nog nooit een lezing heb gekregen, dan mag je deze niet missen. Rob Heymans is dierenarts en van de meest gerenommeerde koidokteren van Nederland.

14:00 uur – Uw Koi en de winterperiode
Mike van Zijl is voerkenner bij uitstek. Al zolang als ik zelf rondloop in de hobby verkondigt Mike al het inhoudelijke woord over hoe je Koi eigenlijk omgaan met voeding en wat het nut is van nutriënten. Hoe zit dat eigenlijk in de winter? Waar hebben je Koi nu meer of juist veel minder behoefte aan en wat zijn de do’s en dont’s? Kom het leren.

15:00 uur – Typen zwemvijvers
Ga je nog bouwen, plannen om te vijvers en ben jezelf aan het oriënteren op de Holland Koi Show. Woon dan ook zeker de lezing van Coen Franssen bij. Als productontwikkelaar bij SIBO, een prominente groothandel voor vijvers en zwembaden, weet hij alles van het combineren van deze werelden; een zwemvijver. maar welke typen zijn er en wat komt daar bij kijken; wat heb je dan nodig? Coen legt uit en licht het toe

16:00 uur – Visziekten
Jos Derks is geen Koi arts, maar wel zeer deskundig op het gebied van visziekten. Al sinds jaar en dag ondersteunt hij vele hobbyisten in het herkennen vaan wat er nu aan de hand is en wat je er aan kunt doen. Een beeldende spreker die je zeker meeneemt in een aantal praktische schema’s op het whiteboard.

Tussen de lezingen door vindt nog een workshop kwaliteitsherkenning bij Koi plaats; gegeven door onderschrevene!

Tot straks!

Series Navigatie<< Benching has begun! En zo ook de moeilijke beslissingen.Kanshebbers Grand ChampionHolland Koi Show 2017 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App