Kohaku of toch Sanke

De hamvraag dit weekend is natuurlijk wie er de grote prijs, de Grand Champion award op deze jubileumeditie naar zich toe zal trekken? Spannend, want een aantal kanshebbers zijn er zeker. Wat bekende en onbekende vissen. Sommigen weten het al zeker, anderen nog helaas zo net niet…

Eén ding is zeker, er zal een nieuw elan in Arcen opwaaien; de Grand Champion Koi van de voorgaande drie jaren zijn niet present en dat betekent een nieuwe winnaar op het podium.

bij een lengte van misschien wel 95 centimeter is het een droomvis van allure

Floor van Dommelen van Floor’s Koi Shop heeft zijn befaamde Miyatora Sanke mee genomen. Deze driekleur wordt geroemd om diens huidkwaliteit en won al meerdere Grand Champion titels. Het is alleen daarom dan ook al een kanshebber voor de titel.

Sanke floor

Rob van der Hulst, die met zijn Yamatoya Kohaku al Grand Champion wist te spelen op de Euregio Koi Show zwemt ook zijn rondes. De Kohaku moet het hebben van een zeer uitgebalanceerde lichaamsbouw. De Koi wist vorig jaar ook al een Grand Champion titel op naam bij te schrijven, toen nog in het bezit van de dealer; KoiKichiWorld.

In het vat er naast zwemt een nieuwkomer. Een Kohaku die mijn papillen in ieder geval weet te beroeren in positieve zin. Het patroon is een Godan, ofterwijl een vijfstaps-kohaku en dat spreekt al vlug tot de verbeelding, maar bij een lengte van misschien wel 95 centimeter is het een droomvis van allure.

Het type beni, licht en zacht, doet denken aan diens buurvrouw en is naar waarschijnlijkheid ook van Yamatoya afkomstig. Het valt dan ook haast met zekerheid te zeggen dat Tjaard van Balen van Koi Kichi World de eigenaar is van dit magnifieke dier. In hetzelfde vat zwom nog een Kohaku in de size rond 85 centimeter.

Wil je het echt zelf zien en beleven; kom dan genieten van deze en vele andere Koi

Koi Freak bracht ook een Kohaku van formaat mee. Eentje met een heel ander type huidkwaliteit; namelijk donker en hard, maar zolang egaal is dat ook een wenselijke verschijningsvorm. Hier en daar zwemmen nog een paar grotere gosanke, maar de strijd zal naar onze inschatting tussen deze gaan waarbij de bouw van de Grand Champion uit Oldenzaal van Ron van der Hulst sterk zal meewegen.

Vrijwel alle Koi hebben we moeten aanschouwen door het blauwe net dat erover gespannen zat en een zorgvuldige inschatting hebben we nog niet kunnen maken, maar dat laten we het best ook aan de juryleden over. Zodra zij dat hebben gedaan echter, hoor je het van ons natuurlijk het eerst! Wil je het echt zelf zien en beleven; kom dan genieten van deze en vele andere Koi op de Holland Koi Show 2017 te Arcen.

Series Navigatie<< Komt dat zien: de HKS lezingen voor 18 augustus 2017!Rob rooft de titel; de 25e Grand Champion van Holland Koi Show >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App