De Grand Champion onder de Grand Champions

Afgelopen maand hielden we een poll op Facebook waarin we jullie vroegen welke Grand Champion nu de allermooiste was. Er werd gretig geparticipeerd. Maar liefst 318 deelnames mochten we ontvangen. Leuk feitje is dat men er gemiddeld 1 minuut en negen seconden voor nodig had om tot een conclusie te komen. Welke conclusie dat was?

De nummer #1 en nummer #2 ontlopen elkaar slechts met 8 stemmen

Het was lang een nek aan nek race. De Dainichi Kohaku van MA-Koi (2015) maakte flink furore in de peilingen toen ook de Sanke van Jean Hoorne (2012) inliep. Een andere Sanke van dezelfde kweker uit Hiroshima die luisterde naar de naam Diablo (2008) wilde echter ook mee doen. Uiteindelijk heeft de nummero laatst 4 stemmen gekregen en de nummer 1 honderdendrie (103) stemmen. De runner-up hijgde echter in diens nek met 95 stemmen. Dat heeft er dus echt om gespannen. Samen namen zij een geweldige voorsprong op de rest en de nummer drie moest het uiteindelijk doen met 35 stemmen. Dit is de top 3:

Dit is de TOP 3:

Nr. #1: Sakai Fish FarmSanke – Jean Hoorne

De allermooiste Grand Champion van de Holland Koi Show van de afgelopen 9 jaar is geworden;
de Sakai Fish Farm Sanke van Jean Hoorne uit 2012! Met 32.4% van de stemmen een waardige zege!

Grand Champion Interkoi 2012 - Jean Hoorne

De allermooiste GC (publieksprijs) op de HKS van 2008 – 2016

Nr. #2: Dainichi Koi Farm – Kohaku – MA-Koi

De nummer twee, runner-up, deed er niet veel voor onder. Met 29.9% van de stemmen is de beul van MA-Koi, gekweekt door de Dainichi Koi Farm, een zeer gedenkwaardig fenomeen geworden voor de geschiedschrijving van Holland Koi Show.

Dainichi Kohaku, Sakai Fish Farm, Makoi

De beul van MA-Koi

Nr. #3: Sakai Fish FarmSanke – Danny’s Koi Cafe (Mr.M.)

En derde op het ereschavot is geworden een oudgediende uit 2008. Met 11% van de stemmen is de Sanke, Diablo geheten, nog niet vergeten. Voor zijn tijd was de Sanke een geweldenaar voorzien van typisch Agi Sumi, dat verwijst naar het zwart op de wang. De Koi werd gekweekt door Sakai Fish Farm en ingezet door Danny’s Koi Cafe.

Diablo, multiple GC winner

Diablo – Foto door: Ronald Bonestroo

Onder de deelnemers aan de poll zouden we een aantal vrijkaarten verloten of nou joh, best wel wat. Speciaal voor de 25e editie zijn dat er namelijk 25, maar omdat we niet 1 iemand alleen willen laten komen hebben we er 13×2 vrijkaarten van gemaakt! Dit zijn de winnaars:

 • Pietrick Mensink
 • Ingrid Houvast
 • Albert Oost
 • Tom van der Vliet
 • Erik Broers
 • Jody Bijl
 • Hans Stam
 • Hans Haselaars
 • Ramon Jolien
 • Joeri Roekens
 • Ad Akkerman
 • Marlon de Maat
 • Geja Weber

Zij zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht, maar geef ze gerust een tag wanneer je ze kent. Voor alle deelnemers geldt echter natuurlijk ook; kom zeker het aanstormende weekend ook langs in Arcen om de 25e Grand Champion van de Holland Koi Show live mee te maken. Houdt KoiQuestion in de gaten want we hebben al de nodige geruchten gehoord over de deelnemers en zullen het speculeren niet nalaten…

Alle winnaars zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gesteld.

Series Navigatie<< Lezingen HKS: Mike van Zijl over de winterLezingen HKS: Jeroen van Keulen over kweken in Nederland! >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.