Bij het vallen van deze naam gaat de gedachte al snel uit naar een imposante 4-wheel-drive. Stoer van bouw met een krachtige uitstraling. Hiervoor uitgerust met één extra reserve wiel.
Maar zoals te verwachen heeft in dit geval de naamgeving meer vandoen met onze hobby. Het bewonderen van de schoonheid van Koi-idolen, welke wij elke maand mogen bezoeken.
Voor de Koi-idol verkiezing van de maand juli hadden we een afspraak gemaakt met Willem woonachtig in Eindhoven. We werden op de afgesproken tijd hartelijk ontvangen door Willem.

winnaar koi-idol juli 2017

Winnaar Koi Idol Juli 2017: Showa genaamd Hummer

Eenmaal binnen konden wij, in een eerste blik door de glazen pui, Hummer zijn rondjes al zien zwemmen. Hij bleek zijn naam waardig. Helaas was door de vele regen een nadere beschouwing nog niet mogelijk. Al kijkend op Buienradar bood Willem ons alvast koffie met gebak aan. Het zou binnen een half uurtje droog worden meldde hij. Geen probleem dus, want naast kijken is praten over het beleven van de hobby net zo leuk.

Hummer in vijver

Hummer in de vijver

Zo had Willem de kwaliteit van zijn showa, genaamd Hummer, zelf een beetje onderschat en had een van zijn koivrienden hem kunnen overtuigen om toch eens met de Koi-idol verkiezing mee te spelen. Wat voor risico kon hij met Hummer lopen?  Zo gezegd, zo gedaan!  Samen een aantal foto’s van Hummer gemaakt en de beste daarvan ingestuurd.
En zie het onverwachte resultaat: Maandwinnaar!

Hummer Prijsuitreiking

Willem neemt de prijs in ontvangst van Piet

Veel zekerder was Willem over zijn 20-kuubs vijver, welke geheel naar eigen inzicht gebouwd was. De vijver is zo’n 40 cm boven maaiveld opgemetseld. Voorzien van twee bodemdrains en één skimmer. Gelijk daar achter een 1,80 meter diepe filterput met hydraulische klep met daaronder een trommelfilter, waarna alles doorgepompt werd naar een goed gecamoufleerde tricklefilter. Welke nauwelijks opviel tussen de hedera’s. Al pratende was het ondertussen bijna droog geworden. Met de trofee voor Willem en de oorkonde voor zijn dealer alvast bij de hand, konden we buiten onder de overkapping ons gesprek voortzetten.

hummer vijver trikkel gecamoufleert

De 20-kuubsvijver van Willem met een gecamoufleerde tricklefilter

Over de oorkonde voor zijn dealer Coweko Best mocht ik Willem nog wat uitleggen. Als hobbyist mag je die, indien gewenst, zelf overhandigen. Bij elke maandwinnaar ontvangt de dealer van ons een oorkonde dat de Koi daar is aangekocht. Mocht de hobbyist in de finale de titel “Koi-idol van het jaar” verdienen, dan krijgt zijn dealer van Koigate, een uniek vaandel met afbeelding van Koi en zijn logo, plus een jaar lang gratis gebruik van onze diensten. Dit betekend op dit moment voor Coweko Best, met Hummer, figuurlijk gesproken, kans met 5 wielen om als eerste over de streep te komen tijdens de finale.

Hummer Filterput

Een mooie trommelfilter houdt de boel schoon

Willem:  Best imposant van Coweko! Dit zou andere dealers toch aan moeten spreken om hun hobbyisten ook te ondersteunen in deelname aan de Koi-idol verkiezing.
Je leest m’n gedachte Willem.
Inmiddels was het helemaal droog geworden en de gelegenheid daar om Hummer en de vijver nader te bekijken en alles op de gevoelige plaat vast te leggen.

Series Navigatie<< Koi Idol op bezoek in het land van Maas en WaalKoi Idol op weg naar Edgar, op weg naar Zeewolde >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App