We kunnen niet instaan voor losrakende schubben of vinrot

Ontstaan vanuit een artistieke ingeving van Gregor Meijer, die sedert jaar en dag fervent Koi-liefhebber en airbrush kunstenaar is, ontstond een nieuw variant op zijn creatieve Koi kunstelingen. Een 3D model werd speciaal gefabriceerd opdat hij deze alsook het board waarom deze bevestigd werd te voorzien van zijn kenmerkende spuit- en lakwerken. Het is inmiddels traditie dat de Grand Champion van de show wordt uitgevoerd in enige kunstzinnige vorm waarbij het de uitdaging is dat deze voor de prijsuitreiking ook daadwerkelijk gereed is; een sport op zich…

het moet kwaliteit zijn en natuurlijk echt Koi

Een creatieveling ziet echter altijd meer dan wat er recht voor zijn neus gepresenteerd wordt. Mijn persoonlijke band met de man in kwestie maakt dat ik er tevens kennis van draag te weten dat Gregor een levensgenieter is. Ook heeft hij in het verleden topsport bedreven en bodybuilding gepraktiseerd. Behalve trainen, moet je vooral weten dat dit veel discipline vergt op het gebied van voeding. Chocolade is dan een guilty pleasure op zijn minst. geen wonder dat deze combinatie is ontstaan vanuit zijn gedachtegoed…

je wilt het voelen om te weten of het ook echt chocolade is.

Je wilt het ruiken om je ervan te vergewissen dat het ook chocolade is

Wanneer je zo een mal hebt, dan kun je die natuurlijk niet alleen gebruiken voor gips. De paintbrush artiest bedacht dat dit kunstje ook wel mogelijk zou zijn met chocolade. Wauw, een supergrote heerlijke chocolade Koi, maar dan nog het kunstenaarsaspect; het moet kwaliteit zijn en natuurlijk echt Koi. Nu kun je ze allemaal verkopen als Chagoi of als Shiro Muji wanneer je witte chocolade gebruikt, maar de creatieve visie reikte verder en zo kwam een samenwerking tot stand met een professionele Chocolaterie ZUCCOTTO. Deze vervaardigd de chocolade Koi, en belegd deze met fondant tot een op echt gelijkend exemplaar van een zwemmend juweel, een specifieke wanneer gevraagd; de Grand Champion dus. We zijn erg benieuwd naar het resultaat, maar kunnen niet instaan voor enkele losrakende schubben of plotselinge visrot…

Echte beelden of een lekkernij; waarom kan het niet allebei?

Naar verluid zullen er ook enkele exemplaren te koop worden aangeboden op de Koi Show. Dat is nog eens iets originelers dan een taart van Brandweerman Sam. Gregor Meijer staat ook op het Doeplein met zijn Paintbrush kunstwerken.

Tribute paneel van Gregor Meijer aan de 25e editie van de Holland Koi Show

Series Navigatie<< Stands vol, wedstrijd vol! Jubileum Show maakt zich op!Wie kiest de 25e Grand Champion HKS? >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App