Juryleden Holland Koi Show 2017

Nog 15 dagen en dan start de jubileum editie van de Holland Koi Show. De meeste bezoekers komen al jaren mooi vissen kijken, koopjes scoren en kennis vergaren. Sommigen hebben misschien niet eens door dat er een wedstrijd gekoppeld is aan de show. De deelnemers weten dat echter maar al te goed! Zij zijn misschien al wel maanden bezig met keuzes maken in hun eigen vissenbestand. Zij stellen zichzelf vragen als:
Welke Koi neem ik mee? Wat neemt de concurrentie mee? In welke size zal mijn mooiste Koi vallen?

Dit jaar zit er maar één Nederlander bij

De gewone hobbyist weet dit misschien niet, maar sommige dealers doen wat moeite om erachter te komen wat de concurrent van plan is mee te nemen en sommige anticiperen hier zelfs op.
Donderdag 17 augustus is het dan zover. De show is dan nog niet open voor publiek, maar alle deelnemers brengen hun Koi. De wedstrijdleiding wijst de deelnemer zijn of haar vat aan en de Koi worden hier dan in geplaatst. De deelnemers zelf kunnen dan alvast spieken wat de concurrentie gebracht heeft. Is het wat ze van te voren vermoed hadden? Dezelfde donderdag begint het benchen. Oftewel een speciaal benchingteam, en dus met nadruk geen juryleden, bepaald in welke categorie de Koi meedoet. Dit wordt onder andere bepaald door de variëteit en de size.

Holland Koi Show laastste opbouwdag donderdag

Een benchingteam meet de Koi. Deze wordt ingedeeld bij Koi met dezelfde maat

Vrijdag mag de jury hard aan de slag om voor al die categorieën de beste aan te wijzen. Het zijn er maar liefst 21! Nergens elders in Europa vind je op het vaste land een show waar zoveel juryleden aan te pas komen. De juryleden komen werkelijk vanaf de hele wereld. China, Indonesie, Japan, Zweden, Zuid-Afrika, Amerika, Engeland en natuurlijk onze directe buren. Bizar he?!

Alle vissen moeten beoordeelt zijn voor de prijsuitreiking start

Dit jaar zit er maar één Nederlander bij. Een jurylid mag normaliter niet jureren op een eigen Koi show. Echter een jurylid in opleiding mag dit wel, zodat hij of zij dan snel veel ervaring op kan doen. Ruud Besems loopt dit jaar als trainee mee met andere ervaren juryleden.

Belgian ZNA Koi Show 2017

Ruud Besems (NL) trainee judge

Ook de overige juryleden zijn bekend. Alle vissen moeten beoordeelt zijn voor de prijsuitreiking start. Deze is net als vorig jaar op zondagochtend. Overigens zal Ruud Besems ook op het Doeplein een lezing geven over jureren. Later meer hierover!

Juryleden HKS 2017

Alle juryleden van de HKS 2017

 

Series Navigatie<< Grand Champion jubileumshow Arcen bijzonder kunstzinnig vervaardigdLaat je fotograferen in Japan (door meiden van het Veronica-promotieteam) >>

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App