De Japanse vertelcultuur kent letterlijk duizenden verhalen

Nog meer noviteiten op de Holland Koi Show! De NVN heeft echt zijn uiterste best gedaan om deze 25e editie van de show speciaal te maken. Het doeplein werkt daar in ieder geval mooi aan mee. Zo vertelden we jullie al dat je er Japan binnen kunt stappen. Omdat een jubileumjaar altijd herinneringen en verhalen oproept, moesten we ook denken aan de sages, mythes en legendes van Japan.

over geesten en goden, over geheimzinnige wezens 

Het is daarom dat we op het Doeplein een speciaal ingerichte hoek hebben als het Japanse sprookjesbos, waar een heuse verhalenverteller deze overleveringen van Koi en Samurai aan je komt verkondigen.

IMG_9776Gerard Jellema is een professioneel verhalenverteller. Hij begon als luisteraar en deed zijn eerste cursus in 2009. Vanaf 2013 is hij een opleiding gaan volgen aan – jawel – de vertelacademie in Utrecht. Zijn repertoire is zeer uitgebreid, maar zijn grote liefde is nog steeds de rijke sprookjeswereld van Japan.

Japan heeft een rijke vertelcultuur. Door de eeuwen heen heeft het land vele religieuze en culturele invloeden uit heel Azië in zich opgenomen. Dit is terug te vinden in de letterlijk duizenden verhalen die in omloop zijn: over geesten en goden, over geheimzinnige wezens met nog geheimzinniger krachten, over samurais en geisha’s…

Voor jong en oud, even meegenomen worden in de historie van Japan. Exclusief op het doeplein. Op 18, 19 en 20 augustus is Arcen jou bedevaartsoord!

 

bron: http://www.eenverhaalvangerard.nl/index.html

Series Navigatie<< Laat je fotograferen in Japan (door meiden van het Veronica-promotieteam)Overzicht lezingen van de Holland Koi Show 2017 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App