Jubileum editie Holland Koi Show in aantocht

De vakanties zijn in gang en ik haat het om te zeggen, maar er zal ook weer een eind aan komen, al zullen sommige ouders ook blij zijn als de kids wel weer naar school gaan 😉

Het vorig jaar geïntroduceerde doorloopsysteem zal een logisch rentree kennen

Maar niet voordat de Holland Koi Show is gevierd. Gevierd inderdaad, want het is de 25e editie van de grootste Koi Show op aarde. (Wie weet hoe het er op planeet X aan toe gaat). Deze zilveren bruiloft wordt door veel trotse vrijwilligers gedragen, die er evenals die 24 andere edities wederom een succes van willen maken. Ook nu geldt dat de kwaliteit van de wedstrijd en de gezondheid van de vissen bovenaan staat. Het vorig jaar geïntroduceerde doorloopsysteem zal een logisch rentree kennen.

Opbouw van de Holland Koi Show 2016

De aanleg van het continue doorloopsysteem in 2016 was een grote aanwinst voor het welzijn van de deelnemende Koi

Opbouw Holland Koi Show 2016

Nog eventjes geduld, dan zijn ze weer gevuld met water en vis

Er zal een internationaal samengestelde jury vanuit de ZNA gelederen aanwezig zijn om de wedstrijd te voorzien van een rechtvaardig oordeel, al verwachten we eigenlijk wel een gezonde discussie al is het alleen maar door toedoen van de meerdere kwalitatieve Koi in dezelfde klasse. De wedstrijd is volgeboekt en er staan zelfs al mensen op de reservelijst voor wanneer er toch onverhoopt deelnemers zijn die de reis met hun levende have onder welke omstandigheden dan ook, niet kunnen maken.

Nergens ter wereld zijn er zoveel standhouders en wordt er zo een oppervlakte bestrijkt

Drukte op de Holland Koi Show

Gezelligheid op het showterrein. Lekker rondwandelen, verwonderen of een pittige discussie aangaan, het kan allemaal

Holland Koi SHow

We staan er niet zo bij stil, maar de show bestaat dus al een kwart eeuw; een mega-prestatie!

Het Doeplein op vrijdag

Zie je jezelf ook al rondlopen?

Rondom de wedstrijd kennen we natuurlijk de standhouders. Dit maakt Arcen uniek. Nergens ter wereld zijn er zoveel standhouders en wordt er zo een oppervlakte bestrijkt. Onderdeel van het terrein zijn het Doeplein bij de entree, aquariumtent en een plein met podium en de nodige versnaperingen. De vele dealers, groothandels en producenten wekken de interesse met innoverende producten of interessante beursaanbiedingen.

Wat ik wil zeggen is dat ook al is je vakantie pas begonnen; blokkeer deze datum alvast in je agenda; 18, 19 en 20 augustus 2017; de 25e editie van de Holland Koi Show en die mag je simpelweg niet missen!

2016-08_MajorAwards_GC_01

Wakana is de naam van de Koi die vorig jaar het hoogste podium bezette

ZNA open Judge Seminar HKS2016. Fish provided by Jeroen van Keulen.

Een internationale jury zal de Koi beoordelen

 

Series Navigatie<< NVN en KoiQuestion gaan voor innigere omhelzingGrand Champion jubileumshow Arcen bijzonder kunstzinnig vervaardigd >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App