Zwemmend zijn ze toch het mooist

Op de Koi Show in België was het een beetje teveel van het goede misschien. Er was namelijk veel kwaliteits-Koi aanwezig. Zo veel kwaliteits-Koi waardoor gedegen deelnemers nu zonder prijzen naar huis gingen. Een zware opgaaf voor met name de juryleden die het dit jaar moesten stellen zonder Japanse invloed. Het is natuurlijk een luxe probleem. Bij een goede wedstrijd hoort ook een goede discussie over de awards; daar leren we vaak nog het meest van.

Mede hierom hebben we later ook nog een lijstje met Koi die eigenlijk helemaal geen prijs hebben gewonnen

We hopen dat deze tendens zich voort zet en we vaker veel Koi van kaliber mogen zien die erom moeten strijden, maar we willen dan ook niet voorbijgaan aan schoonheid. Mede hierom hebben we later ook nog een lijstje met Koi die eigenlijk helemaal geen prijs hebben gewonnen, die we ook eens willen uitlichten. Daarbij moet je wel beseffen hoeveel werk wij op een show in korte tijd moeten verrichtten om al deze kampioenen vast te leggen. Het is ons en met name Remy en Patrick wanneer het Hasselt betreft, ook weer gelukt alle Majors op video te krijgen zodat je er nog eens rustig van kunt genieten. Welke is jouw favoriet?

Series Navigatie<< Belgian Koi Show: Best in SizesIk denk dat Kentaro Sakai een foutje heeft gemaakt met deze vis >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App