Tijdens de BKS dit jaar een vraag die voor iedereen toegankelijk is, dus geen moeilijke Koi vragen waar een deel van de bezoekers toch altijd behoorlijk mee worstelt. Nee, dit keer kwam het neer op inschattingsvermogen en ook wel een beetje geluk. Ik zelf ben hier normaal helemaal niet goed in en presteer het gewoon om er bij het schatten ruim, ruim boven te zitten. Zo ook bij het aantal Hexamedium in de kunststof buis die dit keer onderdeel uitmaakte van de prijsvraag. Mijn gedachte was dat er toch zeker 80 stuks in moesten zitten, maar helaas, ik zat er zelf flink naast. Van de meer dan 100 deelnemers was er toch iemand met een goed inschattingsvermogen, of gewoon heel veel geluk.

image1 (2)

De winnaar van de Koiquestion tas met DVD is Tim Kempeneer

Tim, van harte gefeliciteerd met je gewonnen prijs!
En voor iedereen die dacht, wat is dat nou voor spul in die buis, toch nog een wetenswaardigheid. Hexamedium is een filter materiaal, een zeshoekig pijpje met een rond gaatje erin. Het is keramisch en erg poreus, het voelt aan als fijn schuurpapier. Door alle kleine gaatjes in het materiaal heeft het een flink oppervlakte voor bacteriën om zich te hechten en dat maakt het een goed filtermedium. De toepassing van dit filtermateriaal is voornamelijk in droog/nat filters waar het water langs het materiaal stroomt, bijvoorbeeld een trickel filters en bakki showers.

IMG_0342

Tel maar na: 56 stuks 😉

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App