Voor de winnaar van Koi-Idol juni 2017 vertrokken Piet en Marc naar het land van  Maas en Waal, een puur Hollands landschap, gelegen in Brabant.

Zaterdag 15 juni reisden we af naar Heerewaarden. Een pittoresk en oud vissersdropje gelegen tussen de grote rivieren. Rijdend over de dijkjes, met uitzicht op het alom liggend water en hier en daar een aan de wal liggende oude Zalmschouw, naderden we onze bestemming.
Eenmaal aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Henri. Een man, die zich vol passie al jaren inzet voor de promotie van de hobby en het verenigingsleven. Een stevige hand en groet waren dus voldoende, want echt kennis hoefden we met elkaar niet meer te maken. De Brabantse gastvrijheid werd bezegeld met koffie en speciaal voor deze gelegenheid gehaald gebak. Wat genuttigd werd bij de vijver,  waar we in de 40 kuub’s vijver de Kohaku Tomahawk al snel in het vizier hadden.

winnaar koi-idol juni 2017 tomahawk

Tomahawk, de Kohaku die Henri deze mooi prijs bezorgde

Zoals in de meeste gesprekken tijdens onze bezoekjes aan de winnaars, komen we nooit gespreksstof te kort. Ook dit keer zeker niet. Uiteraard kwam de hattrick van Coweko ter sprake. De winnaars maart, april en mei waren immers aangekocht bij deze Koidealer. Tomahawk is als winnaar juni nu dus nummer 4 op rij!
Ondanks dat we elkaar al geruime tijd kenden en van elkaar wisten wat we ongeveer deden binnen de Koiwereld bleken er voor Henri toch nog een paar vraagjes over ons te zijn.  Waarvan ik de vragen en antwoorden ook hier in dit verslag graag wil delen en om aan eenieder duidelijkheid te geven.

Hoe zijn jullie op Koigate en Koi-idol gekomen?
Als beginnend hobbyist vanuit de tuincentra waren we op zoek naar meer informatie wat destijds schaars over Koi op internet te vinden was. Koigate is als “Poort naar de Koi” uit pure passie ontstaan. Hiermee zouden/kunnen we alle beschikbare informatie koppelen en een onafhankelijk platform bieden voor verenigingen en informatieve site ’s en dergelijke, zodat een beginnend hobbyist niet de zelfde zoekactie ’s zou hoeven te ondernemen.

Uitreiking Henri juni 2017

Trots neemt Henri de prijs in ontvangst van Piet

Koi-idol is een paar jaar later ontstaan nadat we naast het houden van Koi er achter kwamen dat het vooral om de schoonheid, dus het showelement draait binnen de Koihobby. Maar omdat het aantal show’s zich beperkt tot een paar locatie’s en dagen per jaar, hebben wij om continuïteit te bieden in het showelement 24/7 de Koi-idol fotoverkiezing opgestart. Deze moest in opzet laagdrempelig zijn om beginnende hobbyisten kennis te laten maken met een onderlinge competitie in showverband met perspectief op de liveshows van de verenigingen. Voor deelname in augustus richten we ons, in samenwerking met HKS, vooral op de jeugd tot en met 16 jaar. HKS stelt 5 gezinskaarten beschikbaar welke toegang bieden tot hun Koishow in Arcen.

Is Koigate ook een vereniging?
Nee we hebben geen leden we doen wel aan ledenwerving voor diverse verenigingen. Het wordt als familie van Leest gedragen waarin ieder zijn een eigen taak heeft. Moet eerlijk zeggen dat Marc en ik wel de leukste taak hebben. De huisbezoekjes en de bezoekjes  aan de show ’s. Er werd inmiddels een biertje aangeboden door Henri. Hoezo leukste taak!

Tomahawk juni 2017 2

Tomahawk, zwemmend in de 40 kuubs-vijver

Hoe doen jullie dat?
Alles is gratis voor de hobbyist en hun dealer lift mee in de promotie van zijn zaak. Inderdaad voor hobbyisten is alles gratis, voor hun dealers alleen hun naamsvermelding bij de deelnemende Koi ’s en bij winst een oorkonde en tijdens de finale een vaandel en een jaar banner plaatsing. De ervaring leert dat de hobbyist zo een goede band opbouwt met zijn dealer en daardoor de hobby intenser beleefd word. Ons doel is dan bereikt. We draaien grotendeels op de goodwill van sponsoren, verenigingen en sommige dealers. Maar passie en het plezier ervan is tot nog toe de grootste drijfveer en wie weet willen meer dealers ons in de toekomst ondersteunen en hun klanten motiveren voor deelname aan deze Koivriendelijke verkiezing.
Het gezamenlijk promoten van de hobby is tenslotte in ieders belang.
Al pratende tikte de tijd wel door en alweer moesten op het laatste moment de foto’s van Tomahawk, de vijver en uitreiking van de trofee nog worden gemaakt.

We bedankten Henri voor het gesprek, de goede ontvangst en vertrokken weer op weg naar huis.

Series Navigatie<< Hattrick Coweko Koi-idol verkiezingKoi Idol Juli: Wie is Hummer? >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App