Hilde en Michel gewoon weer op het podium

Een Kohaku voorzien van de nodige glinsteringen ging aan de haal met de Grand Champion B titel. Toen we op vrijdag langs het vat liepen, waarin de Kinginrin zwom, dacht Remy onmiddellijk aan Hilde en Michel. Ik ontkende het. Dat kan niet zo zijn. Ik baseerde dit op de aanwezigheid van een Doitsu Hajiro. Dat is niet een vis die Hilde en Michel zouden kopen, zo veronderstelde ik. Als we even later de bewuste hobbyist tegen het lijf lopen weet Michel Willems ons te vertellen dat het wel degelijk hun vat is.

Een Kinrin Kohaku was de allerbeste non-Gosanke

“Maar…”, zo begon ik. Hierop onderbrak Michel me lachend.”De Doitsu is een eigen kweek geweest. Alles viel op zijn plaats. Voor een Doitsu ook al best een grote vis en het is logisch dat je dan eens zo’n visje mee neemt om te kijken hoe ze het doet. Het lof voor de vissen in dit vat ging echter naar een andere Koi. Een Kinrin Kohaku was goed genoeg om buiten de Gosanke te strijken met de titel voor allerbeste Koi op de show. Hilde en Michel staan hiermee gewoon weer op het podium. Tegenover al dat geweld staan deze Belgische hobbyisten sterk. Vorig jaar was hun Sanke nog Supreme Champion. Eerder speelden zij op andere shows al Grand Champion. Het zal hun uiteindelijke doel opnieuw zijn, doch voor nu mogen we genieten van de glinsters op hun rood-witte;

Series Navigatie<< Ik denk dat Kentaro Sakai een foutje heeft gemaakt met deze visDe vis heeft een enorme body en is nog niet gefinisht >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App