Dit is de allerbeste Koi op het Europese vaste land?!

Zijn Magnum Kohaku zagen we vorig jaar op de Interkoi in Kalkar voor het eerst. Ze won geen vooraanstaande awards. Later dat jaar, won ze op de BKS wel de prestigeuze titel van Mature Champion. Gezien de lengte leek het toch wel het hoogst haalbare op dat moment. Dit jaar was ze nog beter, gegroeid en ook de verhouding tussen kop en schouders en gewoon als totaal compleet. Dit jaar is de Kohaku de allermooiste in Kalkar, in Goes en in Hasselt.  Ze heeft zich niet gemeten aan de Kohaku op Oldenzaal; hetgeen nog wel een zeer interessante uitdaging zou zijn, maar anders dan dat heeft ze gewonnen waar ze is verschenen.

Sakai verwacht niet dat de Koi voorbij de 90 komt

Op deze show in Hasselt ging dat ten koste van kanonnen van Kohaku die veel groter waren dan haar en voorbij de 90. Filip Poppe en zijn vrouw Els de Decker staan echter inmiddels bekend om de sublieme huidkwaliteit die zij hun Koi steevast weten mee te geven op een weekendje Koi show. Het is hier waar deze Kohaku aan de rest voorbij stevende. Volgens de leverancier van de Koi, Joachim Clement, heeft Kentaro Sakai wellicht een foutje gemaakt met deze Koi. Ook de eigenaar Filip Poppe verklaart de Koi alleen te hebben kunnen kopen omdat Sakai niet verwacht dat de Koi voorbij de 90 zou komen, maar dat dit niet alles zegt wordt hier wel bewezen. Dit is de Magnum Kohaku, dit is de kampioen van Kalkar, Goes en Hasselt:

Series Navigatie<< VIDEO: Major Awards ZNA Belgian Koi Show 2017Kinrin Kohaku goed voor Grand Champion B in Belgie >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App