Van A naar B en dan door naar Cesena

Er wordt aan de weg getimmerd in Europa; van A naar Beter zou je kunnen zeggen en dan door naar Cesena, want daar wordt dit jaar, na een succesvolle eerste editie weer een IKS (Italian Koi Show) gehouden. Nadat er twee keer een tentoonstelling was gehouden werd vorig jaar de officiële 1e editie van het IKS gehouden die gewonnen werd door de Italiaanse Koi dealer Stefano Rivola van Italy Koi.

eigenlijk kan ik geen beter excuus vinden dan de pizza en pasta om er eens heen te gaan

Zoals het de Italianen betaamd proberen ze het een en ander ook in stijl te organiseren met Bonsai, tuinen en andere Japanse of juist Italiaans taferelen wat het dan ook wel weer onderscheidend maakt. Nu ze de smaak te pakken hebben, werden wij ook benaderd door de organisatie en gevraagd om ze te helpen enige aansluiting te vinden bij de Europese Koi Scene waartoe zij zich wel degelijk onderdeel voelen.

Frankrijk is sterk in opkomst als Koi-land en Italië, Noord-Italia in dit geval is dan een logische aansluiting. Het evenement is ieder jaar nog gegroeid in omvang en bezoekers en dat is ook wat ze er dit jaar weer van verwachten, Misschien is het ver weg, maar eigenlijk kan ik geen beter excuus vinden dan de pizza en pasta om er eens heen te gaan en omdat het een het ander niet uitsluit…

Met 3000 bezoekers deden ze niet onder

KoiQuestion zal dit jaar dan ook de Italian Koi Show bezoeken en verslaan. Een toffe uitdaging! Onderstaand vind je hun Show poster met daarop de winnaar van vorig jaar. Met 3000 bezoekers bij een veel kleinere community deden zij vorig jaar niet onder voor diverse shows in Nederland en toont een hoge betrokkenheid van de liefhebbers in het land. De Italian Koi Show wordt volgens ZNA regels gejureerd.

Koi Show Italie 2015

De winnaar van 2016

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App