Elke maand is er een maandwinnaar van de online verkiezing van Koi Idol.

Piet en Marc hebben de winnaars bezocht van maart, mei en april:
Trouwe lezers van de verslagen, bezoek aan de maandwinnaar van Koi-idol zullen dit wellicht de laatste maanden gemist hebben. De gezondheid en de zorgen eromheen zijn de reden om niet altijd mijn gedachte los te kunnen laten en toe te komen aan het verslag van het bezoek.
Natuurlijk zijn de bezoekjes aan de winnaars wel doorgegaan en gaf me de winnaar van mei en daarbij de prestatie van hun Koidealer Coweko een extra boost om toch weer de draad op te pakken om te schrijven.

Prijsuitreiking Stefan maart 2017

Op bezoek bij Stefan, winnaar van maart

Ons bezoek begon bij Stefan welke met zijn Kohaku genaamd Shibo winnaar was geworden van de maand maart. Na een afspraak voor het bezoek te hebben gemaakt, konden we in april afreizen naar Eindhoven (De Lichtstad) waar we door Stefan hartelijk werden ontvangen en met koffie werden voorzien.

koi-idol_maart_2017 Kibo

Shibo, de Kohaku van Stefan

Vijver Stefan maart 2017

Shibo zwemmend in haar thuisbassin

Zo zittend aan de vijverrand ontbrak het begrijpelijkerwijs niet aan gespreksstof en werden de uurtjes zo pratende weg ingevuld.  Ondanks de Lichtstad waar we ons vertoefde, begon het duister zo in het vroege voorjaar toch in te vallen. Dit maakte min of meer ook een einde van ons bezoek en gesprek. Foto’s overhandiging van de verdiende prijs en trofee werden op het laatst nog gauw even gemaakt, zoals dat wel vaker voorkomt.

Prijsuitreiking Bas april 2017

Op bezoek bij Bas, winnaar april

De maand april won Bas met zijn Kohaku HIROI ook deze was aangekocht bij Coweko. Onze trip voor het bezoek voerde deze keer naar Rosmalen. Eenmaal aangekomen werd de deur geopend door zijn tiener dochter. Welke een beetje verbaast maar heel spontaan reageerde met de woorden:
“Pa!!! Hier staan twee mensen voor die vissen van jou!”

Koi-idol_april_2017_hiroi

De Ginrin Kohaku van Bas

Waarna Bas algauw richting te voordeur kwam om ons te ontvangen. Handjes werden geschud en Bas nodigde ons uit om verder te komen en of we koffie wilde. Dankzij het goede weer die avond konden we deze gelijk “zoals bij Stefan” weer buiten bij de vijver nuttigen. Ook Bas is een doorgewinterde hobbyist en had zijn vijver goed voor elkaar en onder controle.  De vijver van nu, lag er nog niet zo lang. Vol trots presenteerde hij ons in een overzichtelijk fotoboek het proces van aanleg. Natuurlijk door Bas voorzien van de nodige tekst en uitleg.

vijver Bas april 2017

Zwemt de winnaar van april tussen meer potentiële kandidaten?

Zoals gewoonlijk kwam ook nu weer de prijsuitreiking en het maken van de foto’s als laatste aan de beurt, net voor we afscheid van elkaar namen en aan onze terugreis konden beginnen.

De hattrick voor Coweko werd een feit met de maandwinnaar van mei. SUBARU de Sanke van Perry zorgde daarvoor. Deze tot nog toe unieke gebeurtenis was voor mij aanleiding om eens met Geert (Coweko) een afspraak te maken en hem te complimenteren met de hattrick. De trofee moest toch nog gemaakt worden alvorens we naar Perry konden. Wij, als Koigate, kregen van Geert een groot compliment terug. Hij kon het erg waarderen dat wij met de Koi-idol verkiezing, hun klanten de mogelijkheid boden om op een Koi-vriendelijke manier Koi middels foto’s deel te laten nemen aan een verkiezing. Deze waardering werd later in het gesprek geuit met de toezegging ons als supporter te willen ondersteunen. Dank je Geert! Hopelijk delen meer dealers deze gedachte wat dan de competitie van de verkiezing doet vergroten en zal het de promotie voor de hobby in het algemeen ten goede komen.

koi-idol_mei_2017_subaru

Subaru: De Sanke van Perry

Maar terug naar de aanleiding. SUBARU de Sanke van Perry.
Inmiddels was de trofee binnen en hadden we het bezoek op de agenda geplaatst. Dit keer konden we afreizen naar Erp. Een klein gezellig ogend dorpje gelegen in het oosten van Brabant. Bij aankomst, met de garagedeuren wijd geopend was hij druk bezig het veiligheidshekje van de vijver te verwijderen. Lopend door de garage bleek deze grotendeels gevuld te zijn met het filter en quarantaine bak. Voor de op vier wielen staande, grijs kleurige SUBARU eveneens voorzien van grote staartvin was hier duidelijk geen plaats meer.

Prijsuitreiking Perry mei 2017

Met z’n alleen trots op de foto. Winnen is leuk!

Gelegen in een nieuwbouwwijk, woont Perry hier sinds een paar jaar met zijn jonge gezin. Waar ook hier de tuintjes, in het toch zo landelijk gelegen Erp klein zijn uitgevallen. Zo bleef er bij de indeling van de tuin, voor de overkapte zithoek, speelruimte voor de kinderen, inclusief grasveld, klimtoren en trampoline weinig ruimte over voor de vijver, zo vertelde Perry. Toch had hij in de vorm van een driehoek en door in de diepte te gaan zo’n 12,5 kuub weten te behalen. Al bij al, had  Perry zo de ruimte naar alle behoefte van het gezin toch benut en zag er alles keurig verzorgd uit. Het weer tijdens ons bezoek was schitterend en konden zodoende heerlijk buiten genieten van de koffie en het zicht op de vijver. Plotseling, zo pratende weg verscheen er op de achtergrond boven de vijver een heteluchtballon. Ik onderbrak het gesprek zo van, hé kijk eens kinderen een luchtballon.

Filter en certificaten Perry mei 2017

Perry is trots op zijn vissen en bewaart zijn certificaten van Coweko

Dit zou een leuke achtergrond zijn voor de foto’s van het bezoek en de prijsuitreiking. Helaas voordat alles in gereedheid was gebracht en tot actie kon worden overgegaan was de ballonvaarder al verdwenen. Des al niet te min werden de foto’s toch gemaakt en werd het tijd dat ook wij weer verdwenen.

Series Navigatie<< Prijsuitreiking Koi-Idol winnaars 2016Koi Idol op bezoek in het land van Maas en Waal >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App