Jumbo Champion op Koi show in Hasselt weer groter!

Vorig jaar tikte de lieveling van Jurgen Weyen 106 hele centimeters aan langs de liniaal. Dit jaar is de beer van Peer, alwaar Koi Exclusive altijd gevestigd is geweest, wederom de grootste en daarmee de Jumbo Champion op de ZNA Belgian Koi Show 2017. Nu is zij twee centimeter langer en met een volle 108 cm neemt het gewicht exponentieel toe. De reacties aan het vat zijn verrast en verbluffend.

Waarschijnlijk zagen we de Chagoi voor het laatst?!

Al in 2014 wist de Chagoi de Jumbo op zijn naam te schrijven. Destijds met 97 centimeter. De vis was destijds 13 jaren oud. Dat maakt haar vandaag de dag 16 jaren jong! Sweet sixteen!

Zo’n grote vis zagen ze nog nooit! De kans is echter groot dat dit toch echt de laatste keer is geweest dat we de naar verluid 18 jaar oude gigant hebben kunnen aanschouwen. De eigenaar Jurgen Weten, gaat zich op zijn andere onderneming richten: Herba Life.  En zeg nou zelf, dan is zo’n Chagoi niet echt het visitekaartje, haha. Prachtbeest!

2017-06_BKS_JC

Hieronder het interview dat we destijds hielden met Jurgen Weten over zijn bruine bast:

Series Navigatie<< Voormalig Grand Champion tevreden met MatureWind maar droog, goed weer op de BKS! >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App