Kwaliteit boven lengte in de Japanse tuinen van Hasselt

Na vorig jaar twee keer verantwoordelijk te zijn geweest voor het bijschrijven van een Mature Champion Award op het conto van de Belgische hobbyist Filip Poppe, weet deze yondan Kohaku dit seizoen in een week tijd voor een tweede keer de meest prestigieuze award op de lijst met overwinningen te zetten. Het is voor het hobbyistenpaar Filip Poppe en Els de Decker de vijfde Grand Champion titel in vijf jaar Koi show die zij spelen. Een ongekende prestatie voor een hobbyist.

Met 8 van de 9 stemmen viel er niets tegenin te brengen

Het dier uit de stallen van Sakai Fish Farm stapt dus twee treden omhoog op de ladder van Hasselt in een onwaarschijnlijk sterk concurrentieveld. Hierbij moet worden opgemerkt dat er vele Koi aanwezig zijn die veel groter zijn, maar in termen van kwaliteit is er geen een zoals de Magnum(bloedlijn) Kohaku. Met 8 van de 9 stemmen viel er niets tegenin te brengen.

GC_BKS2017

foto: Bas van der Hulst

Series Navigatie<< Speculeren op de elitetroepen van Neder-GermaniëEls de Decker wint Supreme Champion Hasselt met Raad Sanke >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App