Alle ogen op de ZNA Belgian Koi Show 2017

Topdrukte dit seizoen voor KoiQuestion. We zijn als een karavaan op tournee en trekken van show naar show de afgelopen maand. Met Goes achter ons kijken we nu uit naar de laatste in de rij van het pre-zomer seizoen; namelijk de prestigieuze ZNA Belgian Koi Show 2017 en dat belooft er eentje te worden als we naar de deelnemerslijst kijken!

Volgens mij kwamen er niet eerder zoveel Grand Champion winnaars samen in een wedstrijd

Vorig jaar was het de show met misschien wel de hoogste kwaliteit aan Koi over het hele showseizoen gekeken. Voor dit jaar zijn er zelfs al enkele nieuwe deelnemers aangekondigd waaronder een bedrijf uit Polen! Met ook een sterk aantrekkende Franse markt is de positionering van een Belgische Show bijzonder aantrekkelijk voor deelnemers en standhouders uit alle delen van Europa. We weten al dat ook de winnaar van afgelopen weekend in Goes, Filip Poppe, aanwezig zal zijn. Dit evenals vele andere grote namen waarvan we weten dat ze Koi meebrengen die voor de prijzen gaan. Ik ben nu al jaloers op de juryleden of moeten we juist medelijden hebben?

2017-04_Interkoi_SC

De winnaar van Goes, afgelopen weekend, zal ook zij acte de presence geven?

Grand Champion German Young Koi Show 2015

De Grand Champion van de Young Koi Show in Berlijn 2015 uit de stallen van Elna Koi

Wat te denken van die andere prominente Belgische hobbyist Johnny Lievens, die al eens Grand Champion in Arcen won en ook Hilde en Michel, meervoudig GC winnaars zijn van de partij. Nieuw op deze show is MaKoi. Misten we ze nog op de show in Kalkar, hier zijn ze wel van de partij. Ook zij zullen spelen voor de winst. Elna-Koi, Floors Koi Shop; het zijn allemaal namen waarvan we gewend zijn dat ze met ferme en kwalitatief hoogwaardige Koi komen. Interkoi Arendonk, Himitsu Koi, Kims Koi: het houdt niet op! Verder zie ik nog een Frederik Desseyn op de deelnemerslijst.

het zijn allemaal namen waarvan we gewend zijn dat ze met ferme en kwalitatief hoogwaardige Koi komen

Is dit van dezelfde Desseyn stamboom als de gelijknamige Albert Desseyn die onlangs in Berlijn de show naar zich toe wist te trekken? Je begrijpt het al. Ik verwacht echt een daverende wedstrijd in Hasselt en dat is alleen op basis van wat we weten. Verassingen kunnen er ook altijd nog tussen zitten natuurlijk en ook niet alle namen komen mij bekend voor. Ook Gwenn Schoovaerts, een Belgische kweker zal vermoedelijk met eigen kweek de Show bezoeken.

Grand Champion interkoi kalkar

2015-06_BKS_ATC

In Hasselt zullen kampioenen tegen elkaar strijden. Volgens mij kwamen er nog niet eerder zoveel Grand Champion winnaars samen in een wedstrijd. Het wordt ook fantastisch want het weer voorspelt een ideaal show weekend. Tussen de 25 en 28 graden en half bewolkt. Had je nog geen plannen dit weekend? Nu wel! Had je al andere plannen? Zeg het maar af. Als Koi-liefhebber mag je dit simpelweg niet missen!

DSC_0173

Honderd-en-zes-centimeter Chagoi van Koi Exclusive; al jaren achtereen Jumbo Champion in Hasselt, wat een slagschip!

Major Awards Shinkokai Koi Show 2015

Filip’s Koi Shop Sanke, Supreme Champion op de Shinkokai 2016 in Nieuwegein

Series NavigatieSUPERTOMBOLA: Trommelfilter en Draak verloot onder bezoekers Hasselt >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App