KoiQuestion weekendtip: Een dagje Koi show in Zeeland

Een initiatief dat oorspronkelijk ter promotie van de Koihobby tijdens een Azië-festival in een stadje in het Zeeuwse werd bedacht, dreigt nu vlak voor de start uit te draaien op een zeer professionele Koi show! We hebben het natuurlijk over Koi Show Goes Azië 2017, de show welke komend weekend ter ere van het Azië-jaar in Goes wordt georganiseerd door R&R Koi Travel in samenwerking met de Gemeente Goes. Beide heren van R&R hebben wij tijdens de Euregio Koi show al het spreekwoordelijke hemd van het lijf gevraagd tijdens een interview welke je hier nog eens kunt bekijken.

Koishow Goes

Deze week kregen wij echter een mooie update van hoe de vlag er momenteel bij hangt en wat wij, als Koikichi, definitief kunnen verwachten op deze nieuwe, vooralsnog eenmalige, show.

De show zal in- en rond de omstreeks 1655 gebouwde “Manhuistuin” plaatsvinden. De diverse kamers in het sfeervolle en markante gebouw in het mooie historisch hart van Goes gelegen, zullen het podium worden voor lezingen door Joop van Tol (KoiToday.nl) en Marco Zegers (KoiQuestion). Ook wordt er een heuse “Koi-Gezondheids Quiz” gehouden door Koidokter drs. Meggy van Sluijs-Carati (www.dierenartsvoorkoi.nl).

Goes 2

De show zal in- en rond de omstreeks 1655 gebouwde “Manhuistuin” plaatsvinden.

Goes 3

Goes 1

Overigens gaat óók het hardnekkige gerucht dat…

Een Koi show is natuurlijk géén Koi show als er geen wedstrijd is! De wedstrijd welke in de Manhuistuin zelf plaatsvind,  zal bestaan uit maar liefst 25 vats gevuld met de meest mooie Koi tussen de 17 cm en 90+ cm van zestien verschillende deelnemers uit Nederland en België.
Uit betrouwbare bronnen heeft KoiQuestion vernomen dat een aantal van deze deelnemers de show zéér serieus nemen en met hoge kwaliteit wedstrijd-Koi naar Goes zullen komen.
Overigens gaat óók het hardnekkige gerucht dat er een oud Grand Champion van grote shows in Nederland en België ingezet zal gaan worden tijdens deze show…. Mocht het gebeuren: jullie hebben het niet van mij! 😉

Grand Champions

Overigens gaat óók het hardnekkige gerucht dat er een oud Grand Champion van grote shows in Nederland en België ingezet zal gaan worden tijdens deze show…. zou het één van deze giganten zijn?

De benching van de Koi en de wedstrijd wordt geleid door een Local Certified ZNA Jurylid, de wedstrijdadministratie door een Grade C ZNA trainee jurylid.
De jurering geschiedt onder andere door de twee hoogst opgeleide Zen Nippon Airinkai (ZNA) juryleden van Europa met ondersteuning van twee trainee juryleden EN -misschien wel Koikichi-in-wording-: de burgemeester van Goes!
De voor de wedstrijd ingezette Koi worden verzorgt door drs. Meggy van Sluijs-Carati (Biosecurity) en de Adviesgroep Koi en vijver (monitoring waterkwaliteit).

noodwaarschuwing-nl-alert

Gisteravond kregen wij het NL-alert binnen: alle vats zijn gereserveerd! De inschrijving is gesloten!

De bezoekers van de show kunnen door middel van quizzen en loterijen zakken voer van diverse merken winnen.
Uiteraard is er ook nog een “altijd prijs” Tombola waarbij mooie hoofdprijzen te winnen zijn.

Buiten al de Koi-gerelateerde zaken zijn er verder nog diverse Japans georiënteerde zaken op en rond het terrein te beleven, zoals een sagen en legendes verteller en een pop-up Sushi restaurant. Vanwege Goes Azië vinden er tijdens hetzelfde weekend ook een Pasar Malam en Aziatisch food-truckfestival plaats in het stadje, dat vanwege het historische stadscentrum zelf ook zeker het bekijken waard is. Er is dus al-met-al voldoende te doen op zaterdag 17 en zondag 18 juni aanstaande!!! Wij zien jullie graag daar!

Goes 4

zaterdag 17 juni 12.00u – 19.00u & zondag 18 juni 09.30u – 17.00u. is deze poort geopend voor jou!

Datum: zaterdag 17 juni 12.00u – 19.00u & zondag 18 juni 09.30u – 17.00u.
Adres: Manhuistuin, Zusterstraat 11a, Goes
Meer informatie: www.koishow.eu

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App