We volgen de bouw van de droomvijver van Lucien. In deel 1 en 2 zijn de voorbereidingen voltooid tot aan de folie. De folie wordt er ingelast door Andy Kaak op 29 mei. Eerst wordt nog snel de bodemdrains aangepast. Die lopen nu ook mooi af in het beton. Tot aan dat de folie gelast wordt kunnen we verder in het schuurtje. De filter en de drie Blue Eco 240 worden verder aangesloten.

Collage folie

De folie wordt er strak ingelast

Nadat Andy klaar was duurde het vullen maar liefst 32 uur. Tijdens het wachten kan er vast begonnen worden aan de aankleding. De plantenbak aan het einde van de vijver wordt daarom vast gevuld.
Als het waterniveau van de vijver hoog genoeg is kan er proef gedraaid worden.
Ook de schuur wordt, wat betreft aankleding, niet vergeten.

Collage filter

Ondanks de noodzakelijke techniek is ook de schuur een plaatje

Eindelijk kunnen dan de Koi opgehaald worden. Zo’n 30 Koi zwemmen zo’n 24 uur later in hun nieuwe verblijf. Zo’n verhuizing gaat altijd wel gepaard met een beetje stress. Een keer schuren van de vissen is dan geen verrassing. Voor de zekerheid wordt er een net over de vijver geplaatst.

Collage vullen

De vijver kan gevuld worden

Als snel draait het filter, met een bewegend bed bestaand uit 225 liter helix in. De helix wordt bewegend gehouden door tweemaal een Nito 45 liter. Beide bodemdrains hebben een eigen Nito 60 liter. Mijn vrouw en ik zijn zeer tevreden over het resultaat tot nu toe. Zo’n groot project uitdenken en uitwerken kun je niet alleen. Dankzij mijn vader, vele koivrienden en Wilkoi hebben we in 8 weken tijd een hoop werk kunnen verzetten. Nu is het tijd om te genieten.

Genieten

Nu is het tijd om te genieten

 

Series Navigatie<< Deel 2: Droomvijver schiet lekker op

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App