Non-gosanke stelen awards in Berlijn

Best vreemd, een Yamabuki Ogon die op gaat voor de Mature Champion; ongewoon op zijn minst want het is vrijwel altijd Kohaku, Sanke of Showa (Gosanke), die met deze zogeheten major awards aan de haal gaan. Toch geschiedde dit meer dan eens op de Koi show in Berlijn. In een interview dat later zal verschijnen op KoiQuestion gaf Kobiyashi-san (NND Koi Farm) ook te kennen dat het anders was voor hem te jureren op deze show in Europa, daar hij het niet gewend is zoveel verschillende variëteiten te jureren, maar dat maakt deze prijswinnaar zeker geen mindere god!

De size 8 Yamabuki woont in België en is eigendom van Elna-Koi; het is er eentje van echt goud en veel pigment.

2017-06_Berlijn_Yamabuki

Ik schat dan ook in dat dit niet de uitslag zou zijn geweest in een ZNA Show waar niet wordt gewerkt met kwekers, maar opgeleide juryleden. Dat wil echter weer niet zeggen dat deze Koi de prijs minder waardig zou zijn. Het had zelfs goed gekund dat deze Koi de Grand Champion B zou zijn toebedeeld zoals ze die vorig jaar wist te winnen, maar daar bleek de Kin Ki Utsuri net meer in de smaak te vallen en zo is een Koi show ook altijd vooral afhankelijk van de aanwezige concurrentie. Hieronder de foto van vorig jaar ter vergelijk. De huidkwaliteit is stabiel; de body danig toegenomen.

Grand Champion B Albert Desseyn

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App