Tijdens de Euregio Koishow heb je in de stand van Koiquestion mee kunnen doen met een prijsvraag waarmee je een Koiquestion tas en DVD kon winnen. Heb jij meegedaan, ben je benieuwd naar de juiste antwoorden en of je gewonnen hebt, check dan hier de uitslag

Vraag 1: Tel het aantal Koi met sumi

vraag 1

Het juiste antwoord op vraag 1 is 7 Koi met sumi

Voor sommige mensen een makkelijke vraag maar voor vele toch twijfel, wat was nou ook al weer precies sumi?!? Heel simpel, sumi is het zwart op de vis, dus eigenlijk was de vraag tel het aantal Koi met de zwarte kleur.

Vraag 2: Benoem B

Dit was wel echt een vraag voor de kenners, want met het antwoord zwart in de borstvin heb je geen winst. Om de vraag goed te beantwoorden moet je deze vis al kunnen onderscheiden als een Showa en dan ook nog de benaming weten voor het zwart in de vin. Om toch ook de mensen met iets minder kennis op weg te helpen was het boek van Joop van Tol, Koi Bijbel, Herkennen en Beoordelen, een heel fijn naslagwerk wat heel toevallig bij ons in de stand te vinden was. Daarin was met flink wat speurwerk terug te vinden dat het juiste antwoord Motoguru moest zijn.
vraag 2

Vraag 3: Hoe noem je een Koi met een vier stappen patroon?

Verrassend veel mensen met een achtergrond in het karate waren aanwezig op de Euregio, want vanuit het karate is dit een bekende term. Als je kunt tellen in het Japans kom je ook een heel eind in de juiste richting. Het correcte antwoord is yondan.
vraag 3

En dan de winnaar van de tas en de DVD, dat is geworden Samantha van der Wal. Gefeliciteerd met je prijs Samantha, we hebben je een email gestuurd!

Series Navigatie<< Yagenji Karashigoi na 9 jaar nog even fit voor hoogste podiumDer zit nog zat muziek in; 1e Major Award voor Chikarakoi >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App