Roadtrip 2 Berlin

Morgen is het tijd om af te reizen naar Berlijn. De Koi show in de Duitse hoofdstad wordt georganiseerd voor de 4e keer. Het is een indoor Koi Show met standhouders en wedstrijd verspreid over twee gezellige hallen van het MAFZ Erlebnispark. Uniek aan de show is de zeer uitstekend verzorgde aankleding waarbij de wedstrijd wel een expositie van beroemde schilderijen lijkt en eigenlijk is daar natuurlijk helemaal niets aan gelogen natuurlijk. De vaten zijn voorzien van extra kleur-ophalende schijnwerpers die de kleuren van de Koi in daglicht trachten na te bootsen.

Dit komt de competitie zeer zeker ten goede

fragment van de Grand Champion 2016 van de Belgische hobbyist Albert Desseyn

Ook buiten is er nog van alles te vinden op Koi gebied en natuurlijk ontbreekt het bij de oosterburen niet aan gutes geschmack. Wat kunnen we eigenlijk verwachten qua vats en deelnemers vroegen we aan Toën Feyen, die het wedstrijdbeheer op zich neemt; “Qua vats zal het ongeveer hetzelfde aantal zijn, omdat we nogal plaatsgebonden zijn en dus gewoonweg niet meer vats kwijt kunnen. Maar inmiddels is het wel zo dat het deelnemersveld steeds breder wordt. Door de positieve geluiden van de show weten meer serieuze deelnemers de show te vinden. Hierdoor moeten we ook selectief zijn in het verdelen van de vats en kunnen niet een deelnemer veel vaten toe kennen. Dit komt de competitie zeer zeker ten goede.”

Standhouders zijn er voldoende en ook hier is de Nederlandse scene, ondanks de afstand, toch weer goed vertegenwoordigd. Dit wordt goed zichtbaar in het hallenplan van de Koi Expo.

Folie1

verdeeld over meerdere hallen en zalen kun je er goed uitleven als hobbyist en levensgenieter

Bewertungsschema German Young Koi Show Kopie

Het schema van de prijzen. Duidelijk is dat de Grand Champion A/B en Supreme Champion niet in aanmerking komen voor verdere prijzen.

Omdat de show een Shinkokai is, zijn er ook leden van de Shinkokai om te jureren. Onder hen is in ieder geval Kobayashi van de firma NND Koi farm, waar ik enkele weken terug nog te gast was in Japan. Samen met deze kweker doen we als KoiQuestion een leuk ontwikkelingstraject, waarover later meer.
Een minder bekende kweker, maar niet minder serieuze beoordelaar is Yoshiyuki Takahashi van de Ippinya Koi Farm in Aichi. We kennen de voormalig professioneel wielrenner van zijn Ochiba specialisatie. Hij was al eens eerder in Duitsland, maar nog nooit op de German Koi Show. Derde toegevoegd jurylid luistert naar de naam Ingo Kurbjuhn van de firma Yugo-imex Co. Ltd. uit Mie. Hij is niet Japans, maar woont er al wel twintig jaar en al tien jaar betrokken bij de kwekersvereniging. We zullen ons best doen in gesprek te gaan met deze heren in Berlijn.

Ippinya (Doitsu) Ochiba Shigure

Koi zoals alleen Takahashi die kweekt

Berlijn Koi Show

Een impressie van de Expo vorig jaar

We kijken niet alleen uit naar de show, maar ook naar de roadtrip. Het is even karren en toch zo’n vijf uur zitten, met naar verluid ook vijf stops voor eten en sanitair en eten en voor Patrick nog eens sanitair. Maar lol hebben we wel met zijn vieren. Remy, Patrick, Bram en ik zien uit naar de ontmoetingen, de Koi en natuurlijk naar de mooie stad Berlijn. We houden je op de hoogte rondom de kampioenen en overig nieuws!

En oh ja, we gaan morgenmiddag eerst nog langs een wel heel prominente Koi zaak in de nabijheid van Berlijn. Volg ons ook op Social Media en mis het niet!

De Grand Champion van Elna-Koi in 2015 toen deze show op deze locatie een Young Koi Show was

Luftbild MAFZ Kopie

Luftbild MAFZ

Series NavigatieDesseyn weet concurrentie in Berlijn wederom voor te zijn >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App