De concurrentie was moordend in Oldenzaal

Zo een week na de show en hard werken hebben we bij KoiQuestion even de tijd gehad de meeste foto’s te verwerken. Als we het dan zo bezien, kunnen we maar één ding stellen en dat is dat we het mega-gezellig hebben gehad op de Koi show in Oldenzaal. Hoeveel vaten of Koi er waren zal je eigenlijk worst zijn wanneer je weet hoe de sfeer er is op het Hulsbeek.

Euregio Koi Show 2016

Euregio Koi Show 2016

Euregio Koi Show 2016

Euregio Koi Show 2016

Het feit echter dat we sinds de start van de Euregio Koi Show, die inmiddels alweer zijn 8e editie vierde, de meest kwalitatieve bezetting in de vaten hebben gezien in een overall perspectief doet ook de vaste bezoekers meer dan deugd. In totaal kwamen er 3600 bezoekers naar Oldenzaal om de in totaal 550 Koi te bewonderen. Waar er normaliter wel enkele variëteiten aan te wijzen zijn die relatief veel aanwezig zijn zoals Kujaku, Goshiki, Tancho of Bekko, kun je nu alleen stellen dat er vooral veel Gosanke werden ingezet en dat zorgde voor een moordende concurrentie waardoor er veel trots en eer viel te halen bij het winnen van een award.

Er is daarbij een 50/50 bezetting qua handelaren en hobbyisten op de show en dat geeft een zeer prettige dynamiek. Dat de show dit jaar gewonnen wordt door een hobbyist is een kers op de taart, aldus Patrick Beld, eindverantwoordelijke namens Koi Club Nederland. Het is een teken dat de show steeds meer gevonden wordt door deelnemers, hetgeen ook te maken zal hebben met de uitstekende omstandigheden waarin de Koi verbleven dit weekend. Het team van vrijwilligers en hun inzet werd dan ook ruimschoots geprezen op Facebook na afloop van de Koi show.

Schermafdruk 2017-05-28 09.19.18

Dit jaar waren er voor het gevoel veel bezoekers voor het eerst en ook veel mensen uit Duitsland. Waarschijnlijk dat de hoofdsponsor van de show, Koi-Freak uit Duitsland, hier ook danig aan bij heeft gedragen. Ook bezoekers die er voor het eerst kwamen, waren danig onder de indruk en nu alweer vastberaden om ook volgend jaar te komen. Die kun je dan ook meteen in je agenda zetten. De data van de Euregio Koi Show 2018 zijn namelijk alweer bekend en wel op 26 en 27 mei. Als we Patrick Beld vragen naar diens verwachtingen gezien deze editie antwoordt hij; “Hoe zeggen ze dat hier ook alweer? Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg!” De komende tijd zullen er nog vele interviews volgen die KoiQuestion heeft gehouden met de standhouders en winnaars van de Euregio Koi Show van deze editie.

Schermafdruk 2017-05-28 09.24.37

Schermafdruk 2017-05-28 09.24.48

Schermafdruk 2017-05-28 09.24.58

Schermafdruk 2017-05-28 09.25.06

Als we dan kritisch moeten zijn kunnen we stellen dat het wenselijk is wanneer de winnaars eerder bekend zijn. We weten dat het benchen middels het gedigitaliseerde systeem Koi Show Pro voor de nodige oponthoud zorgde en ook de mensen moeten er mee leren werken natuurlijk. Een slechte internetverbinding, een error en het twee keer laten vallen van een iPad in een showvat droeg bij aan de nodige vertraging die het benching team op vrijdag tot middernacht aan de vaten hield en ook zaterdag in de ochtend moesten er nog Koi in de juiste size en variëteit geplaatst worden.

Een slechte internetverbinding, een error en het twee keer laten vallen van een iPad

Een tweede puntje van kritiek kan worden gevonden in de prijsuitreiking, die enigszins wat warrig verliep, maar zo worden we er ook weer fijntjes aan herinnert dat het mensenwerk blijft, zo een Koi show in goede banen leiden. We zijn trots onderdeel te mogen zijn van deze Koi show!

Euregio Koi Show 2016

Euregio Koi Show 2016

Euregio Koi Show 2016

Euregio Koi Show 2016

Euregio Koi Show 2016

Euregio Koi Show dag 2

Sneak preview Euregio Koi Show opbouwdag

Euregio Koi Show

Euregio Koi Show

Euregio Koi Show

Euregio Koi Show

Euregio Koi Show

Euregio Koi Show

Series Navigatie<< Waarom de titelhoudster moest settelen met MatureWat is het een prachtig beest he; die Yamatoya Kohaku >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.