Maruten Sandan Kohaku verovert Major Award voor Chikara Koi

In een klasse met veel concurrentie wist een drie-staps Kohaku zich de hoogste titel eigen te maken. De Adult Champion; kampioen van de middenklassers zou je kunnen stellen, viel ten dele aan het echtpaar en dealer uit Vianen. Voor Chikara Koi was dit een onverwachte prijs. Niet dat zij niet wisten welke kwaliteit zij in huis hadden, maar de betreffende vis is slechts nisai. Toch is het Sashi en Kiwa van zeer goede kwaliteit en de pigmentatie op deze smaakvolle Koi is ook niet waar er iets aan mankeert. Wanneer je kritisch moet zijn, kun je stellen dat de body nog lang niet is wat je het liefst ziet op een Koi Show, maar nogmaals, het is dan ook een zeer jonge Koi.

IMG_9453

De Kohaku werd gekweekt door Taniguchi. Een kweker waarvan we steeds meer goede Koi terug zien op de Europese Koi Show, waarover later wellicht meer. Deze size 5 Kohaku bewijst in ieder geval Chikara Koi een waardevolle dienst het afgelopen weekend op het Hulsbeek. Met een prachtige uitstraling, balans en een mooi maruten patroon een waardige kampioen voor deze titel. Met John de Leur is een interview afgenomen op de Koi Show.  Deze zal binnenkort verschijnen op KoiQuestion. Stay tuned!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App