Rob van Hulst sleept met Sandan Kohaku hoofdprijs binnen

De kweker Yamatoya is al enige jaren geleden gestopt met het kweken van Koi; zijn bloedlijnen echter komen nu steeds meer tot bloei. Was het vorig jaar nog Tjaard van Baalen van Koi Kichi World die met deze Sandan Kohaku de grootste prijs pakte tijdens de Koi Show in Nieuwegein; nu is het de hobbyist Rob van der Hulst die met dezelfde Koi van de gepensioneerde kweker furore maakt tijdens de grote prijs van Oldenzaal. Het lijkt een spannende strijd te zijn geweest met ondermeer de winnaar van vorig jaar en nog enkele kanshebbers waarover later onherroepelijk meer. Het is de eerste Grand Champion titel voor deze gevorderde hobbyist en showdeelnemer. Eerder won hij al eens Supreme Champion in Duitsland en Jumbo Champion op dezelfde show.

GC_Euregio 2017

foto: Bas van der Hulst

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App