De mooise Koishow van de kalender staat voor de deur

Al smullend van mijn kom instant noodles zit ik me alweer te verkneukelen op het feit dat aankomend weekend alweer de achtste editie van mijn favoriete Koishow zal plaatsvinden. Ik heb het natuurlijk over de Euregio Koishow, georganiseerd door Koiclub Nederland. De nuchterheid, tezamen met de gemoedelijke sfeer en natuurlijk vaten vol blote vissen, doet natuurlijk het hart sneller kloppen van iedere persoon met een Koi-fetish.

13307206_1307958729218257_5673496086234181604_n

Proost, op een succesvolle achtste editie!

Het idee van een kneuterig showtje is allang verleden tijd en heeft plaats gemaakt voor keiharde competitie op een mooie manier. De gezelligheid is echter zoals vanouds. De jaarlijkse feestavond is dan ook altijd mijn favoriet. Vorig jaar stonden we niet in de rij om vlees op te halen, nee, je nam deel uit van de barbecue. Hierdoor wisselt het gezelschap aan de barbecue lekker af en krijg je elkaar eens fatsoenlijk te spreken. Juist zulk soort meesterlijke, maar eenvoudige dingen zijn juist wat deze show zo kenmerkt.

IMG_7000

Bas is ook weer van de partij om een feestje te bouwen.

Inmiddels reikt het kwik tot boven de 25 graden Celsius en zijn de vrijwilligers met man en macht aan het werk om voor iedere Koiliefhebber weer een fenomenaal evenement uit de grond te stampen.

2016-05_Euregio_Sfeer10

Ook dit jaar neemt de gezonde discussie plaats aan tafel.

IMG_7089

Indien het weer net zo mooi wordt als vorig jaar, dan tekenen wij ervoor.

IMG_7008

Dit jaar zullen we ons maatje moeten missen, die vorig jaar met kinderlijk enthousiasme de Snickertaart met een mes bewerkte.

Ieder jaar verbaas ik me ook dan weer wanneer het verzette werk wordt gerelateerd aan het aantal vrijwilligers. Ik durf best te beweren dat de Tukkerse vrijwilligers toch echt wel de hardst werkenden zijn. Of ben ik stiekem toch een beetje bevooroordeeld? Wie zal het zeggen.

IMG_3324

Naast Koi heeft de organisatie ook oog voor klassiekers.

IMG_3298

De aanleg is even werk, maar het overloopsysteem maakt het leven van een vrijwilliger een stuk gemakkelijker.

Dit jaar wordt een extra tent geplaatst, is er weer een modeltuin en wordt het een en ander qua opzet veranderd. Het aantal vaten zal 73 bedragen. Bij het even spieken in het nieuwe benching systeem zie ik dat met name de Gosanke weer sterk vertegenwoordigd zal zijn, maar dat ook interessante gevechten zullen ontstaan in de Koromo / Goshiki klasse. Wat erg gaaf is dat we via het nieuwe systeem het benchen online kunnen volgen. Een unicum op Twentse bodem!

IMG_3278

Zon en vaten op het grasveld, wat wil een mens nog meer !?

received_1401912746542829

Kijk, Patrick had het eens even goed bekeken.

Rest mij niets anders dan alle vrijwilligers en de hele organisatie heel veel plezier te wensen in de aanloop van de show. Tot vrijdag. Owjah, Jeanette, ik kom mijn belofte na hoor.

Jongens, kom allemaal naar het Hulsbeek te Oldenzaal op 20 & 21 mei. Dit wil je niet missen!

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Comments are closed.