Kingsland Festival zet de toon voor de aankomende Koishow

Daar gaan we dan, na veelvuldig aandringen dat Tiebo nu toch wel mee moet komen. Op naar Kingsland Festival, waar ik eindelijk een live set mee zal maken van mijn dj-held, Tiësto.

Al jaren luister ik naar zijn muziek. Van de eerste cd in de Magic serie: ‘First Flight’ tot aan zijn meest recente album”‘A Town Called Paradise’. Daar hij nu veel in Amerika draait, is het echt een unicum te noemen dat we zijn draaikunsten in ‘mijn achtertuin’ in de vorm van het Hulsbeek mogen komen beluisteren.

auto

Op naar het Festival!

Daar we wat aan de late kant zijn, bediende ik met gepaste snelheid de Patmobiel om met de pendelbus het festival te bezoeken. Let wel, het was al half vier en om vier uur precies zou Tiësto opkomen. Met nog 100 man voor ons in de rij zag ik dit niet goedkomen, alhoewel Tiebo hier de ernst niet van inzag. “Meekomen” zei ik tegen Tiebo, met een dusdanige intonatie dat hij niet kon weigeren. Vol gas scheurden we naar het Hulsbeek (voor zover dat mogelijk is in een Aygo) om maar niets te missen. Snel de auto in de aangelegen woonwijk neergezet en toen was het letterlijk rennen geblazen om maar niets te missen. De laatste keer dat ik zo hard gerend had was tijdens mijn periode op de middelbare school.

tiesto bg

Eindelijk is het zover, Tiësto live op het Hulsbeek.

Eenmaal het fesitvalterrein genaderd hoorde ik ‘Split (Only U)’ al door de speakers galmen. Het nummer waarmee Tiësto de laatste tijd zijn sets opent. Na grondig te zijn gefouilleerd op verboden spulletjes en de kaartjes ingescand te hebben, waren we eindelijk bij de mainstage aangekomen.

En daar stond hij dan, op het heilige gras van de Euregio Koishow te draaien. Op precies hetzelfde veldje waar komend weekend het langverwachte Tukkerse Koispektakel weer zal losbarsten. Ook ik sta te popelen om in de Koiquestion stand dan weer een setje te mogen draaien. Wel tof dat de showscene een initatief van ons zo omarmt, ook al is mijn muzieksmaak soms opmerkelijk te noemen. Dit wordt voor mij nu de derde keer dat ik op het Hulsbeek zal draaien. Dus Tiësto behoort hier volgend jaar ook weer te staan, anders gaat hij echt achterlopen.

Dash berlin

Ook de set van Dash Berlin was genieten geblazen.

Alhoewel je echt merkte dat de meeste mensen voor hem kwamen, waren er meer topnamen uit de dancescene op het festival te vinden zoals Dash Berlin, Sunnery James & Ryan Marciano en Quintino. Ik vind het geweldig om te zien hoe iedere artiest met zijn eigen muziekstijl op het publiek weet in te spelen. Dat is toch wel de echte kunst van het draaien.

blij

Het moment dat Dash Berlin opkwam na Tiësto. M`n blije smoelwerk hield ik de hele dag op.

grasveld

Het heilige gras is nu officieel ingewijd. Geen zorgen, de puinzooi is alweer opgeruimd.

Tegen de avond aan werd het tijd voor ons om een hapje te gaan eten. Het heilige gras is ingewijd voor komend weekend. Ik heb m`n USB-stick gevuld met nieuwe nummers, dus als het aan mij ligt gaan we er het weekend van 20 & 21 mei een knalweekend van maken.

Ik hoop jullie allemaal op alweer de achtste editie van de Euregio Koishow te mogen begroeten.

 

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Comments are closed.