Terug naar hoe het begon; Bram Rohaan

Wie KoiQuestion al een poosje volgt en ook op de Interkoi Show in Duitsland was, kon daar een nog niet zo oude bekende zien binnen de gelederen van KoiQuestion. Mede-oprichter Bram Rohaan was even terug op het nest, nadat hij zo’n drie jaar geleden uit was gevlogen om te gaan werken op een zalmkwekerij in Denemarken.

Bram van de Betuwe
Inmiddels is ‘het jongetje van de Betuwe’ man geworden, maar nog immer met dezelfde vakidiotie wanneer het op Koi aankomt. Observerend, stellig en doortastend struinden we het afgelopen weekend de vaten af in Kalkar. Aanvankelijk wilde Bram niet het polo aan van KoiQuestion; niet omdat hij bang is dat die hem niet staat of niet nog steeds als gegoten zit, maar hij wilde ook niet de verkeerde indruk wekken en de positie van huidige teamleden respecteren. Gelukkig kon ik hem overtuigen want als mede-oprichter zal er altijd een plaatsje zijn voor Bram. Zijn kennis is vooral in de breedte enorm toegenomen en hij is nog altijd even gek van Koi. Een waardevolle aanvulling dus wanneer het eens zo uitkomt. Zijn aanwezigheid bleek nog hard nodig ook…

Bram redde de dag en schoot de groep Major Awards op de gevoelige plaat

Nog niet verleerd
Waar we er rekening mee hielden dat Remy en ik hals over kop weg zouden moeten kunnen gaan omdat Janine, onze head of photography zou je kunnen stellen, tegen haar uitgerekende datum aan zwangert, bleef deze noodzaak uit. Wel bleek mijn niet zo trouwe Peugeot er zondagochtend de brui aan te geven bij het oprijden van het parkeerterrein van die Messe Kalkar. Het motorblok was vastgelopen. De auto ligt nu nog in coma, maar waarschijnlijk worden deze week de stekkers er nog uitgetrokken. Dat hield echter in dat ik de zondag voornamelijk bezig was om te zorgen dat we in den avond ook terug zouden kunnen keren naar huis. Overigens is de Duitse ANWB niet bepaald vergelijkbaar met de Nederlandse. Juist wanneer net alle Majors bekend zijn en het fotograferen kon beginnen redde Bram de dag en schoot de groep Major Awards op de gevoelige plaat. Hij was het nog zeker niet verleerd. Ook Janine, hoogzwanger en thuis, droeg haar steentje bij. Zij bewerkte de foto’s waar nodig en voorzag ze van ons logo. Ik geniet op dat soort momenten echt van het teamwork dat wij verzetten; dat is minstens even mooi als de Koi wedstrijd zelf.

Interkoi

Gelukkig paste na mijn autopech alles in de Aygo van Patrick. Dat betekent nog niet dat ik erg blij was, maar we hebben het wel weer gered samen…

Flashback
s’Avonds gingen wij uit eten met de eigenaars van de Grand- en ook Supreme Champion, Filip en Els Poppe. In een ons inmiddels bekend Italiaans restaurant genoten we van een goede maaltijd en hebben we zoals te doen gewoonlijk de grootste lol om de kleinste dingen. De meeste mensen kenden Bram nog wel, van voorheen of van de DVD ‘The Journey to Excellence’. Met zijn vele verblijven van in totaal meer dan een jaar werkzaam geweest te zijn op diverse Koi farms in Japan alwaar hij steevast ‘Buramu-san werd genoemd, heeft hij veel kennis gedeeld en een waardevol netwerk voor KoiQuestion aangelegd. Sommigen wilden niet geloven dat dit Bram was, want die zou volgens de overleveringen meer dan twee meter zijn met vier armen en een rijsthoed. LOL

Interkoi

In het door ons geliefde restaurant ‘ROCCO’

Vriendschap
In die anderhalve dag was het eigenlijk alsof ie niet echt weg was geweest. Het was fijn om na zo eens tijd weer eens met Bram aan een vat te staan, zoals KoiQuestion ooit ook is begonnen toen wij elkaar toevallig ontmoeten aan een showvat. Bram runt nu een Yellowtail kwekerij in aanbouw in het Zeeuwse en dat is alweer een stuk dichterbij. Wellicht dat Bram nog eens aansluit bij een Koishow; voor nu willen we hem bedanken voor zijn verdiensten en vriendschap in Kalkar.

Team KoiQuestion in Kalkar 2017

Series Navigatie<< Alle uitslagen van de Interkoi Koi Show 2017 in KalkarEen Koi show binnen kan, maar in het donker niet! >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.