De eerste editie van de Franse Koi show.

De eerste editie van de Koi show in Frankrijk is dit weekend een feit geworden. Niet echt bij de deur; Lyon, maar voor een hobbyist tellen Koi kilometers toch niet?

Zo dachten ook een aantal Belgische dealers. Ik sprak Kim Cloet (Kim’s Koi) en hij heeft er een kleine 8 uur over gedaan om op plaats van bestemming te komen. Echter heeft hij dit niet voor niks gedaan blijkt achteraf… Later hier meer over!

Ook Filip Saerens (Filips Koi) heeft de weg richting het showterrein gevonden met een paar  ‘’kanonnen’’ Zo zwom dan ook de Grand Champion in zijn vat samen met de Mature Champion! Dat is toch wel iets waar je trots op mag zijn.

Voor de meeste mensen is de Grand Champion een onbekende Koi. Ze komt uit de stallen van Sakai met een lengte van 76cm. Dat ze uit een goede bloedlijn komt blijkt wel, zo speelde de zus (die in het bezit is van Filip Poppe) van deze Kohaku nog suprême in Kalkar.

Grand Champion FKS 2017.

Grand

Foto: Patrick Vandael.

De Mature Champion is voor velen daarentegen wel een bekende Koi! Zo speelde deze Koi nog Suprême tijdens het Watergala in Nieuwegein.

Mature Champion:

2016-09_Watergala_SC_uitgelichteafb

Mature Champion.

Naast het vat van Filip stond het vat van zijn landgenoot Kim (Kim’s Koi), ook daar vielen behoorlijk wat prijzen.

Zo valt in het vat van Kim’s Koi de Grand Champion B, Supreme Champion, Young Champion en ook de Adult Champion! Niet niks kunnen we wel stellen!

Grand Champion B:

Grand B

Foto: Kim’s Koi

Supreme Champion:

Supreme

Foto: Kim’s Koi

Young Champion:

Young champion

Foto: Kim’s Koi

 

Adult Champion:

Adult

Foto: Kim’s Koi

Uiteraard hebben we Kim om reactie gevraagd;

Het was even rijden tot aan deze plek, maar het is een mooie streek. Voor de eerste editie van de Franse Koishow zit het goed in elkaar. Ze hebben een continu verversing en alles wordt goed in de gaten gehouden. Ook is de sfeer gemoedelijk en kun je het vergelijken met een sfeer die op een braderie is.

De show telt dit weekend ongeveer zo’n 260 Koi en zo’n 20 stands, wat niet niks is voor zo’n eerste show. Uiteraard heeft de organisatie eerst goed zijn huiswerk gedaan, ze zijn in de leer geweest bij de mensen van de BKS en als ik me niet vergis worden ze momenteel ook ondersteund door hun. Prachtig toch? Hoe mooi is het wel niet dat we elkaar kunnen helpen!

Uitgelichte afbeelding: Facebookpagina organisatie FKS.

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Comments are closed.