Wie wordt de Grand Champion van Kalkar

We zijn op de eerste Koi Show van het seizoen. Traditiegetrouw is dit de Interkoi in Kalkar dat doorgaans al doorgaat voor een Wunderland, hetgeen verwijst naar het speelparadijs dat er tevens huisvest. Dit weekend echter doen zich er nog wonderlijke wezens voor dan loslopende kinderen; namelijk loslopende koi hobbyisten…

2015-04_Interkoi_Sfeer_15

In 17 verschillende variëteiten klassen en 8 verschillende lengteklassen, nemen waarschijnlijk 400+ Koi het tegen elkaar op. De allermooiste wordt gekroond tot Grand Champion en de runner-up tot Supreme Champion. Voor de Jumbo Champion zijn er twee varianten; namelijk de Jumbo A en Jumbo B. De eerste is bedoeld voor de beste grootste Koi van de beurs en de tweede is bestemd voor de simpelweg grootste Koi van de beurs. Op deze beurs moeten deelnemers zelf hun benching formulier invullen en de lengte vermelden. Bij twijfel kan er door de organisatie nagemeten worden of de Koi alsnog in een andere variëteit-klasse worden ingedeeld. Deze vier Major Awards zijn uitgesloten voor verdere prijzen.

Grand Champion Holland Koi Show 2015

De kampioen van 2016 (Ma-Koi) is niet aanwezig om zijn titel te verdedigen

2014-06_BKS_GC_logo

Een van de grootste kanshebbers is deze Kohaku van Filip Poppe (foto uit 2014)

De overige Major Awards zijn de Young Champion (size 1), Later Young Champion (size 2+3), Adult Champion (size 4-7), Mature Champion (size 4-7), best Tategoi (size 7+8) en natuurlijk de Most unique. Behoudens de laatste twee, zijn deze Koi ook automatisch 1e in hun klasse en size. Een Tategoi kan ook voortkomen uit een tweede plaats, de Most unique kan heel goed verder geen enkele prijs behaald hebben. Dan rest nog de Best in Variety. Alle Koi die ook een 1e plaats in hun klasse en formaat behaalden strijden om de Best in Variety. Het maakt hierbij niet uit welk formaat de Koi heeft, zolang deze maar eenzelfde varieteit representeren. Zo worden er daarvan ook 17 vergeven.

IMG_0349 copy

De kampioen van Berlijn van 2016 is ook van de partij in goede vorm. Deze vis is van de Vlaamse hobbyist Albert

5 is ook present (Elna Koi)[/caption]

2015-04_Interkoi_BT

2015-04_Interkoi_MU

 

Series NavigatieMiss Rose terug op het ereschavot; Grand Champion Kalkar 2017 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App