Eerste Koidelingsdag in nieuw onderkomen Chikara Koi

IMG_8323

Een nog lege zaal met een gedeelte van de ruim honderd plaatsen

Dat dit een spektakel zou worden werd al door velen vermoed, maar dat er toch op deze zaterdag 100 mannen en vrouwen zouden komen dat had niemand kunnen bedenken. Het werd een zoals verwacht zeer gemoedelijke dag bij Chikara Koi, alles ging zoals te doen gebruikelijk bij John en Ans; koffie en bijna alles wat drinkbaar was kon je te drinken krijgen. Een waar feest en het leuke hieraan is dat je alle bekende gezichten weer ziet, veel handen schudden en kussen waar dat op prijs gesteld werd vormden het begin van deze 25 maart 2017.
IMG_8322
IMG_8320IMG_8316

Tricklefilters – Marcel Berghmans

De aftrap werd gedaan door Marcel Berghmans die een levendig betoog hield over zijn gedane metingen over de Trickle filter. Doormiddel van een complexe manier van meten over 3 professionele Trickle filters kwam Marcel tot de conclusie dat de werking van een Trickle toch wat overdreven wordt. Echter hij gaf ook ruiterlijk aan het begin van zijn lezing toe, dat hij geen wetenschapper is maar wel over geavanceerde meetapparatuur beschikt. Later gaan we graag eens uitgebreider in op dit onderwerp.

Marcel Berghmans

Marcel Berghmans doet zijn rede over het trickle filter.

Tevens werd de meet methodiek bij alle Trickles onder gelijke omstandigheden afgenomen. Het gaf wel weer reden tot discussie, welke dan ook zeer respectvol gevoerd werd. Ook dit was erg leerzaam.

Bram Blokland

Grillmeister Bram Blokland

Hierna kwam de pauze, en voor de lunch zou gezorgd worden. En hoe! Er werd een cateraar ingehuurd die in de Koiwereld geen onbekende is. Bram Blokland verzorgde hier op geheel eigen wijze doormiddel van een offsetsmoker!

Offsetsmoker

Wees gerust; het zijn geen Koi onder de folie

Dat Bram dit niet voor het eerst deed mocht blijken door de hoge kwaliteit van zijn bereide vlees. Dit vlees werd weer opgediend door team Chikara Koi en echt het leek maar niet op te komen.

Chikara Koi kennisdelingsdag

Een zonnige dag in maart zorgde ervoor dat er genoeg gekeuveld kon worden in de openlucht onder het genot van…

Dirk Zwagemakers en Paul van Mierlo

Een tète a tête met Dirk Zwagemakers (links) en Paul van Mierlo

Kennisdelingsdag Chikara Koi

Ans weet het; de liefde van een Koi hobbyist gaat door de maag.

IMG_8335

Zoals je ziet weet Ans ook wel raad met de fles.

Vijverbouw Ronnie van Wynckel

Na de pauze was het de beurt aan Ronnie van Wynckel, Ronnie kwam uitleggen waarom en hoe hij zijn vijver gebouwd heeft. En ook wat hij en zijn kinderen er aangedaan hebben om tot deze volgens mijn bescheiden mening schitterende vijver te komen. Ik vind het hier niet de plek om de details te vertellen over deze bouw maar de foto’s hieronder en aan het eind van dit artikel spreken voor zich denk ik. Alle filters draaien op airlift behalve de waterval.

Ronnie van Wynckel

Ronnie van Wynckel oreert over zijn vijverbouw

Ronnie van Wynckel's presentatie

Of je even helpt met sjouwen…

vijverhuisbynight

Koi pond by night

Koi ontwikkeling

Na deze prettige en leuke lezing was het de beurt aan John de Leur zelf, hij wilde de mensen uitleggen waarom je niet altijd een Koi moet kopen zoals hij er nu uitziet maar hoe je hem in de toekomst denkt te zien. Dat dit moeilijk is wist John aan veel foto voorbeelden ons te laten zien. Leerzaam? Ja zeer leerzaam, want zoals de foto’s hieronder laten zien is wat je koopt niet altijd wat je hebt na 4 of 5 jaar!
_K17126801tanchosanke-f-72-77cm-dsc_0668

Ik wil John,  Ans en hun team zeer hartelijk danken voor de gastvrijheid en de leerzame dag. Zij die niet geweest zijn adviseer ik om toch echt aanwezig te zijn bij de volgende Chikara Koi, Koi-delingsdag! Ik wil afsluiten met nog enkele foto’s van de vijverbouw van Ronnie van Wynckel. Want daar krijg je niet zo snel genoeg van. Over deze vijverbouw volgt later dit jaar nog een blog wanneer ik de vijver en zijn machinekamer mag fotograferen in het mooie België.

P9030346
P9060362
vijver 167
vijver 232
vijver 309

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App