Ik schrijf zondag 26 maart 2017 de dag waarop het allemaal duidelijk zou worden, de dag waarop de juryrapporten bekend gemaakt zouden worden voor zowel voor de hobbyisten als de vakhandel.

Ik ben dus bij de ontmoetings/uitslagdag van Koi-Idol, een jaarlijks terugkerend evenement waar gezelligheid en ongedwongenheid voorop staan. Een dag waar je als Koihobbyist elkaar als een soort start van het Koiseizoen kunt ontmoeten.
IMG_8338

Normaal een drukke dag, echter de vaste kern koos er denk ik voor om met dit bijzondere mooie weer in de tuin te gaan zitten en te genieten van zijn/haar hobby; de Koi!

En toch mocht dit de pret niet drukken, want de gezelligheid ging als vanouds zoals een onzichtbare golf door de zaal. Het leuke hieraan is dat bijna alle verenigingen zichzelf presenteren. Onze Belgische zuiderburen waar de Koi hoog in het vaandel staat, als ook de N.V.N. Zelfs waren de organisatoren van de eerste Zeeuwse Koishow te goes aanwezig En uiteraard mocht Joop van Tol niet ontbreken, beter bekend van Koi Today en zijn vorig jaar uitgebrachte boek de Koibijbel, waarover later een boekbespreking van Bas van der Hulst.
IMG_8344Dat de familie Van Leest alles weer tot in de puntjes georganiseerd had, wordt bijna als vanzelfsprekend ervaren, maar toch even vanaf deze plek een chapeau aan deze mensen die niets aan het toeval overlaten!
Koffie in overvloed, en ook een gezellige tombola met fantastische prijzen die weer beschikbaar werden gesteld door de diverse sponsoren. En echt geen kinderachtige prijzen nee, waardebonnen van  € 50,= waren geen uitzondering.

IMG_8353

Met een jeugdige tred springt Floor zijn grote prijs tegemoet….

En na al deze gezelligheid werd het zo zoetjes aan toch tijd om de winnaars bekent te maken. Dit is toch altijd een spannend moment.
Zo werd de eerste prijs voor de vakhandel gewonnen door Floor, van Floor’s Koishop met zijn Kohaku.
De winnaar van de publieksstemming: Qualitykoi Hans Stock met zijn Shiro Utsuri
IMG_8367
Het leuke hiervan voor mij was dat mijn vrouw Irina zijn Koi nageschilderd had van de beschikbare foto en aan Floor geschonken heeft. Uiteraard was hij daar zeer mee in zijn sas!
IMG_8370Dan de prijs die iedere Koihobbyist ook wel winnen wil, want wie wil er nou geen reis naar het Japanse walhalla voor Koi als prijs winnen? Hier de eerste drie winnaars:
Winnaar Koi-idol 2016: Luc Olefs met zijn Taiso Sanke
2é prijs Martin van der Stel met zijn Kaatje
3é prijs Gerrit Ras met zijn Shiro Utsuri
IMG_8397
IMG_8395

Wanneer je hier klikt dan kun je de totale uitslag lezen
IMG_8391
IMG_8389

IMG_8380

Alle aanwezige winnaars op een rijtje

IMG_8378

Een gedeelte van de aanwezige jury werden op gepaste wijze beloond voor hun werk

En na de prijsuitreiking voor de winnaar van de Japanreis, keerden wij weer huiswaarts naar het lommerrijke IJmuiden. Dames en heren van Koi-Idol en dan met name de familie Van Leest, bedankt voor een fantastische middag in het Brabantse Made.
IMG_8388
IMG_8387
IMG_8384
IMG_8383

Series Navigatie<< Koi-Idol winnaar december 2016Hattrick Coweko Koi-idol verkiezing >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App