De hoogste kwaliteit Koi cursussen regionaal beschikbaar

Vorige week nog, kondigden KoiQuestion & KoiToday vol trots het gemeenschappelijk initiatief tot het aanbieden van de hoogste kwaliteit Koi-cursussen aan. Op deze manier beogen we hobbyisten op diverse niveaus en regionaal bereikbaar in Nederland en België, dezelfde kwaliteit kennis en kunde aan te reiken. Nu, een week later, mogen we aankondigen dat deze samenwerking een ultieme versterking zal krijgen met de Adviesgroep Koi & vijver (afgekort AK); die hun schouders tegen de onze zal zetten aan dit front!

DSC01928

Een deel van het team Adviesgroep Koi en vijver

De Adviesgroep Koi & vijver bestaat uit een groep gevorderde en zeer kundige hobbyisten die allen de hoogst te genieten opleiding op het gebied van visziekten, de Koi University of diens voorloper in Barneveld, hebben gevolgd en deze bovendien met succes hebben afgerond. Zij zijn gevestigd door heel Nederland en helpen vijveraars op locatie vanuit een onafhankelijk oogpunt om hun problemen op het gebied van Koi en water te identificeren en hierover te adviseren.

> Zaterdag 8 april start de cursus Visziektes Module 1: Preventie, controle,  onderzoek en diagnose in Moordrecht! <

Na meerdere hele prettige gesprekken met de teamleden en aanjagers van deze gewaardeerde groep zijn we tot een unanieme overeenstemming gekomen dat we elkaar bijzonder kunnen versterken, dat we allemaal dezelfde missie hebben; namelijk het creëren van betere en bewustKoi todayere hobbyisten en het bevorderen van vissenwelzijn. In plaats van in te zoomen op de verschillen hebben we durven dagdromen over wat we zouden kunnen bereiken wanneer we onze krachten zouden bundelen. Enkele KoiQuestion-teamleden, Marco en Orlando, zijn ook teamlid van de AK. Joop van Tol (KoiToday) werkte eerder al samen met Richard Zewald als docent aan de eerder genoemde Koi University en onder andere Alie de Boer en Bas van Toren leverden reeds bijdragen aan KoiQuestion, om slechts enkele van de reeds aanwezige warme banden aan te halen. Vanuit dit perspectief is het geen wonder dat we geloof hebben gevonden in elkaar.

De Adviesgroep Koi & vijver is een enorme aanwinst voor de samenwerking. Met deze gerenommeerde groep wordt onze kennisgroep een coalitie zonder concelogo-advies-vijver-transp-01ssies. We beschikken samen over een ongeëvenaarde hoeveelheid kennis en kunnen nog beter een landelijke dekking garanderen. In eerste instantie zullen zij vooral ondersteunend zijn in de te organiseren cursussen en we hebben reeds de intentie uitgesproken vanaf hier gezamenlijk na te denken over het ontwikkelen van nieuwe cursussen en cursusmateriaal, lezingen en open fora.

Ik denk niet dat velen beseffen hoe belangrijk de totstandkoming van een dergelijke hechte samenwerking nu al is voor de toekomst van onze hobby. Dit zijn slechts de eerste babystapjes van een nieuw niveau en cultuur van de hobby in Nederland en België op zijn minst.
Super enthousiast zijn we dan ook met zijn allen en bijzonder trots dat we deze brug hebben geslagen! We hebben hierbij reeds de ambitie uitgesproken wereldwijd de beste opleider te worden op het gebied van Koi. Vandaag namen we een belangrijke stap voorwaarts; kennisdeling doe je niet alleen!

> Schrijf je NU in voor de eerste cursussen visziekten of waterkwaliteit voor april en mei ! <

 

Koi today

De locatie Moordrecht klaar voor leergierige cursisten

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Comments are closed.