Eerste cursusaanbod uit de alliantie KoiToday en KoiQuestion

Zoals u in dit bericht hebt kunnen lezen hebben KoiQuestion en KoiToday de handen ineengeslagen om een kwalitatief ijzersterk cursuspakket te gaan aanbieden op drie locaties in Nederland. Vooralsnog zijn er dit voorjaar drie dagcursussen gepland op de locatie West (KoiAcademy te Moordrecht). Een locatie, dicht aan de snelweg, tussen Utrecht, Rotterdam en Den Haag in.

08 april 2017: Visziektes

Module 1: Preventie en Controle (ochtend), Module 2: Onderzoek en Diagnose (middag).
Voorkomen is beter dan genezen. Ook bij vissen! U leert waardoor en waarvan uw Koi ziek kunnen worden. Met die kennis kunt u maatregelen nemen om dat te voorkomen. Daarnaast wordt een set van controlemaatregelen aangereikt, waardoor u een (dreigend) probleem in een vroeg stadium zult herkennen en dus meer tijd wint om erger te voorkomen. Op het moment dat u een probleem constateert is het van belang dat u rustig en systematisch te werk gaat. U leert de verschillende onderzoeksmethoden en welke u daarvan zelf kunt toepassen. Door op een bepaalde manier te werk te gaan is de kans op het stellen van een juiste diagnose het grootst.

29 april 2017: Visziektes

Module 2: Specifieke koiparasieten (ochtend), Module 2: Medicatie en Behandelplan (Middag).
Ken je vijand. Het herkennen van de specifieke koiparasieten is best lastig. Hierin worden veel fouten gemaakt, waardoor door foute diagnoses, verkeerde behandelingen worden ingezet die de neerwaartse spiraal waarin uw vijver zich bevindt, alleen maar versterken. Door middel van veel (bewegend) beeldmateriaal en het duiden van de specifieke verschillen en gedragingen van parasieten zult u die fout niet (snel) meer maken. Na een juiste diagnose volgt een behandelplan. Een onderschat onderdeel met vaak desastreuse gevolgen voor de vijver. De gemiddelde beschrijving op de verpakking van bestrijdingsmiddelen is volstrekt onvoldoende om een goed behandelplan te maken. Welke groepen van medicatie zijn er? Wat zijn de gevaren? Hoe en waar pas ik ze toe? Na deze module hebt u daar een veel beter beeld bij.

06 mei 2017: Water

Module 1: Waterkwaliteit (ochtend), Module 2: Watersamenstelling (middag).
Ziekteveroorzaker nummer één is met stip een slechte waterkwaliteit of watersamenstelling. Koihouden is water houden. Als je water goed is, is je koi ook goed. Uitspraken met een grote kern van waarheid. Welke parameters bepalen nu die waterkwaliteit? Hoe zorg ik dat die parameters in de veilige zone blijven? Wat betekenen ze eigenlijk? Door de betekenis en samenhang te zien beleeft u een “eureka” moment en hebt u het veel sneller door als zaken mis dreigen te gaan. Waaruit bestaat water? Welke stoffen zijn hierin opgelost? Welke parameters hangen hiermee samen? Welke behoefte hebben mijn koi? Hoe, wanneer en hoe vaak moet ik die meten? Hoe zorg ik dat de watersamenstelling op deze behoefte is afgestemd? Waar zitten de valkuilen? Hoe kan ik die voorkomen? Op al deze vragen krijgt u het antwoord.

Voor alle cursussen geldt: Niet tevreden, geld terug.

Het platform waarop straks alle inschrijvingen plaatsvinden is nog niet klaar. Inschrijven doet u nog tijdelijk via de site van KoiToday. Mocht u vragen hebben of er niet uitkomen, mail naar info@koitoday.nl

 

Over Joop van Tol

Joop 'Ginrin' van Tol is gevierd columnist en fervent cursusbegeleider bij zijn eigen initiatief KoiToday. Hij was 11 jaar bestuurslid van de NVN en vele jaren hoofdredacteur van het lijfblad. Joop is een loyale bondgenoot in de visie tot kennisdeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App