Heb jij dat nou ook?

Heb jij dat nou ook, wanneer je de tv aanzet dat in bijna elk actualiteit programma narigheid te zien is?
Heb jij dat nou ook, dat wanneer je na een uur op de radio,leuke (of minder leuke) muziek het nieuws komt met alleen maar nare nieuwtjes.
Heb jij dat nou ook, dat wanneer je de krant open slaat er alleen maar slecht nieuws te lezen is?

Ik heb dat  ook. Het valt mij op dat er weinig positief nieuws te melden is, de ene zelfmoordaanslag wordt al snel opgevolgd door een land waar men eerder sterft van de honger dan door een ziekte. En of dat nog niet erg genoeg is, slacht men bij massa’s neushoorns, olifanten puur en alleen maar om hunner ivoor.

Positief en dus vrolijk nieuws is maar weinig te vinden. Ik weet niet waar dit aan ligt, gebeurt er dan zo weinig positiefs dat het de moeite van het melden niet eens waard is?
Ik heb daar eens een tijdje op gelet, ik keek en luisterde overal, op straat, winkelcentra, op de markt en zelfs in mijn geliefde duinen van IJmuiden.

shutterstock_140740771

Niet een echte Koivriend maar wel mooi om te zien, dat dan weer wel!

En ja hoor wanneer je goed kijkt en luistert dan zie je vrolijke mensen te over, zoals die moeder met haar dochtertje van ongeveer drie jaar die huppelend als een jong veulentje over de stoep van een winkelcentrum zich voortbeweegt met haar moeder in dezelfde tred achter haar aan. Och wat keek dat kindje gelukkig. Op de markt, waar een oude dame pingelt bij de groenteboer en de groenteboer haar het geluk van de korting gunt, ook daar een gelukkig gezicht. En dan in de duinen, van roodborstjes tot eksters hoor je een vrolijk gekwetter en zie je de vogels al met takjes en stukjes dood gras nestjes bouwen, het positieve van de aankomende lente.

Je ziet het is er wel en echt zo ook bij mijn (en die van vele duizenden anderen) Koi zie ik ze weer gelukkig hun baantjes trekken. Ook zij zijn positief gestemd, immers het wordt weer lente. De nare kou van de winter achter ons latend kunnen wij weer de Koi voeren en plannen maken voor misschien wel een nieuw filter of groter, een nieuwe vijver….

Nieuws reist snel, zo zegt men, en de tijd stopt voor niemand, dus zoek jouw eigen geluk en zet wat eerder de tv met slecht nieuws uit. Trek de natuur in en kijk om je heen, pas dan weet je het, geluk is niet ver te zoeken.
crocus-bed

Foto Crocusbed: jparcers.com.uk

Foto Ooievaar: landidee.nl

Series Navigatie<< Waar een klein land groot in kan zijn

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App