Dezelfde kansen voor alle hobbyisten in Nederland!

Kennisdeling is de visie die KoiQuestion al sinds jaar en dag voert, zo getuige onze slogan. Deze visie is er echter niet eentje waarop wij het alleenrecht voeren, want kennis delen doe je niet alleen. Deze zelfde visie is dan ook de missie van KoiToday.

Samen gaan we staan voor de kwalitatief hoogwaardige cursussen

Joop van Tol, die al vele jaren cursussen heeft verzorgd uit naam van de NVN alwaar hij onder meer hoofdredacteur en KVA-coördinator was, heeft zich met KoiToday tot doel gesteld om hèt cursuscentrum voor Nederland te worden. Omdat samenwerken in het algemeen niets nieuws is voor beide partijen, hebben we de koppen bij elkaar gestoken.

Koi today

De cursuslocaties worden ingericht tot gedegen lesomgevingen

Het resultaat is dat we samen gaan staan voor de kwalitatief hoogwaardige cursussen en deze samen verder zullen ontwikkelen, promoten en uitvoeren. Een groot pluspunt hierbij is, dat we dit op zeker drie vaste cursuslocaties in Nederland zullen vormgeven, zodat de kennis dan ook voor iedereen toegankelijk en bereikbaar wordt.

Koi today

Joop tijdens een presentatie

Cursussen zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van onze hobby. Daarvan waren er gewoon te weinig de afgelopen jaren en wanneer ze er waren, dan soms niet redelijk bereikbaar voor de lokale hobbyist, die wel degelijk iets wil leren en zich verder wil ontwikkelen, maar niet de mogelijkheid heeft om het halve (en soms het hele) land door te crossen. Dezelfde kansen voor alle hobbyisten in Nederland om zich te ontwikkelen en de hobby samen te beleven!

Cursus KoiQuestion microscopie en diagnose bij Koi

Blije cursisten

IMG_7595b

De cursuslocaties bevinden zich in het westen nabij Gouda in Moordrecht, in het noorden op de grens tussen Groningen en Drenthe in De Groeve en in het zuiden in Veghel. Op een later moment stellen we de locaties nader aan jullie voor. Jaarlijks zullen we een zekere selectie cursussen op verschillende data organiseren waarvoor men zich kan inschrijven. Dat zal gaan via één platform, dat binnenkort wordt gelanceerd. Hierover later meer.

samenwerking koi today en koiquestion

Joop, Marian en Tiebo in een van de gesprekken die hebben geleid tot deze samenwerking

De cursussen zullen uiteenlopen in onderwerpen en geleid worden door Joop of een teamlid van KoiQuestion. Samen beschikken we over een zeer gedegen niveau van kennis en ervaring op velerlei gebieden aangaande de hobby.

We sluiten niet uit dat zich in de toekomst meer partijen zullen aansluiten

We vinden het een grote stap voorwaarts in de Koihobby dat een samenwerking als deze vorm krijgt ten faveure van de hobbyist, maar uiteindelijk ook de Koidealer. Kennis delen doen we samen, maar ook kwaliteit zijn we samen. Als Nederland mogen we best de ambitie durven uitspreken, de beste opleider op het gebied van Koi wereldwijd te worden! We sluiten niet uit dat zich in de toekomst meer partijen zullen aansluiten. We zijn trots op deze eerste stap en hopen dat iedere hobbyist er zijn voordeel mee zal doen!

We starten dit voorjaar met drie cursusdagen op de locatie in Moordrecht.
Ø 08 april: Visziekte: Preventie, controle, onderzoek en diagnose
Ø 29 april: Visziekte: Specifieke koiparasieten, medicatie en behandelplan
Ø 06 mei: Waterkwaliteit en watersamenstelling

Totdat het gezamenlijke platform actief is, kunt u zich inschrijven via http://koitoday.nl/cursussen

Grow Challenge Koicentrum Noord-Nederland

Tiebo geeft een workshop in de buitenlucht

herpesvirus-in-de-hand-560x233

Janine geeft een lezing over KHV

Koi today

Een cursus is behalve leerzaam ook een erg leuke beleving

Joop tijdens een van de eerste edities van de Koi University van de NVN

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.