Na de succesvolle 5e editie in het Limburgse Landgraaf op het terrein van Koi Online zult u hem dit jaar misschien al gemist hebben, maar toen het vorige blad naar de drukker ging werd er nog de laatste hand gelegd aan de locatie van de Mini HKS editie 6.
We zijn blij u te kunnen melden dat we toch weer een geschikte locatie hebben weten te vinden. Weliswaar een locatie waar we al eens zijn geweest, maar toch wordt dit jaar de Mini HKS wel een heel bijzonder evenement.Young_hks_2017

We zullen namelijk dit jaar wederom neerstrijken in het pittoreske Harmelen, waar we terecht kunnen in de hal van Lodder Bonsai. Nu zult u zeggen wat is daar nu zo bijzonder aan? Naast de Mini HKS op de zondag heeft Lodder Bonsai namelijk op de zaterdag hun jaarlijkse Azalea show en door de Mini HKS hiermee te combineren, zal de azaleashow worden verlengd naar twee dagen. Dus liefhebbers van Bonsai en dan met name azalea, moeten dus gewoonweg aanwezig zijn. Want honderden schitterend bloeiende azalea gecombineerd met honderden schitterende levende juwelen (Koi) en dat allemaal op dezelfde dag en locatie.

Uiteraard zullen er ook diverse dealers aanwezig zijn die zich hier aan u voorstellen en waar u natuurlijk misschien net dat visje of die pomp kunt scoren waar u al zo lang naar op zoek bent. Deelnemende dealers zijn oa. Chikara Koi, Daruma Koi, Koi Online, Deshima Koi, Hatiba Oriental en tevens zal de inmiddels wereldberoemde betonkunstenaar Van Ngan Hoang weer zijn betonkunsten vertonen.

IMG_6216

tevens zal de inmiddels wereldberoemde betonkunstenaar Van Ngan Hoang weer zijn betonkunsten vertonen…

De Mini HKS heeft tot doel om mensen te enthousiasmeren om deel te nemen aan een Koishow, waarin we tevens aan de deelnemers uitleggen waarom een vis wel of niet in de prijzen is gevallen.
Dit laatste hoor je namelijk nooit op andere shows. Op het terrein van Lodder Bonsai in Harmelen zullen we een 30 vats van 120 centimeter diameter opstellen, waar deelnemers ’s morgens hun vissen in kunnen zetten. Deze deelnemers hebben zich van tevoren ingeschreven via info@hollandkoishow.nl waarna zij een bewijs van deelname hebben gekregen. Thuis hebben deze deelnemers hun eigen vissen al een keer op de gevoelige plaat vastgelegd en deze samen met de afmeting en de variëteit doorgemaild aan Mark.
Hebben we in Arcen een hele dag de tijd nodig om alle vissen te benchen, hier dient het benchen door de deelnemers zelf gedaan te worden. Uiteraard hoeft u daar niet voor terug te schrikken, want als u het echt niet weet, kunt u uw foto gewoon even doormailen en dan zullen we samen met u de variëteit bepalen.
Overigens zijn er in deze Mini HKS slechts zes variëteiten en drie sizes, dus dat maakt het al een stuk gemakkelijker. Dit zijn de variëteiten waarin de Koi dienen te worden ingedeeld:

Kohaku (inclusief Doitsu en Tancho)
Sanke (inclusief Doitsu en Tancho)
Showa + Utsurimono (inclusief Doitsu en Tancho)
Kinginrin (alle vissen met GinRin, inclusief Doitsu)
Hikari (alle metalics, inclusief Doitsu)
-Kawarimono (alle overige variëteiten)

En de sizes zijn: Size 1: 20 t/m 35 cm Size 2: 36 t/m 50 cm Size 3 51 t/m 65 cm.

Als alle Koi om 9:30 binnen zijn, gaan geroutineerde ZNA juryleden de vissen jureren. Omdat dit toch een serieuze zaak is en misschien voor velen niet zo interessant (tijdens het jureren mag er niet met de juryleden worden gepraat) wordt er tegelijkertijd een lezing gehouden over het jureren van Koi.

IMG_6210

Het jureren is een serieuze taak…

De deelnemers en de bezoekers van de show kunnen hier horen en zien hoe de juryleden te werk gaan en waar op wordt gelet. Na de lezing mag het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht want iedere deelnemer/bezoeker wordt uitgenodigd om zijn persoonlijke favoriet op een daarvoor bestemd papiertje in te vullen en in te leveren. En dat dit een serieuze zaak is blijkt wel uit het feit dat voor de door de deelnemers/bezoekers genomineerde winnaar ook een stoere beker is gereserveerd.

IMG_6205

Er zal een lezing worden gehouden over het jureren van Koi…

’s Middags rond 13:00 zullen de juryleden een lezing geven waarin hun beoordelingen worden verklaard en waar de deelnemers en bezoekers vragen kunnen stellen over bepaalde Koi. Tevens zal dan de prijsuitreiking plaatsvinden. Hier krijgen de winnaars van de show een beker beschikbaar gesteld door Domburg Sportprijzen Holland, en iedere deelnemer krijgt bovendien een zak voer en een kleine presentie van voersponsor House of Kata. Vanaf ongeveer 16:00 zal de debenching plaatsvinden.

IMG_6265

De Grand Champion van vorig jaar.

Heeft u altijd al eens willen weten waar u staat met de kwaliteit van uw Koi, schrijf dan snel in via info@hollandkoishow.nl Voor de kosten hoeft u het namelijk niet te laten, de deelname is geheel gratis!
Heeft u verdere vragen, stuur dan een mailtje naar info@hollandkoishow.nl en we zullen zorgen dat u snel een antwoord krijgt op al uw brandende vragen.

Samenvattend:
Datum: zondag 28 mei 2017
Locatie: Lodder Bonsai, Hugo de Vriesweg 1, 3481 JA Harmelen
Inschrijven: Mail naar info@hollandkoishow.nl voorzien van foto’s deelnemende vissen, lengte en variëteit. Inschrijven vóór 15 mei 2017. Maximale lengte deelnemende vissen: 150 centimeter. Maximale grootte per vis: 65 centimeter. Maximaal aantal vissen per vat: 3. Eén vat per deelnemer. Uitsluitend voor leden/hobbyisten Nishikigoi Vereniging Nederland.
Inbrengen vissen: Voor 9:30 uur.

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App