In Goes verrijst een heuse Koi show tijdens hun Azië jaar

Na thema’s gebaseerd op andere werelddelen, is het nu de beurt aan Azie om centraal te staan in de Zeeuwse gemeente Goes die deze gewoonte om de 4 jaar handhaaft. “En wat is nu Azie, zonder een Koi show”, aldus Ruud Besems, die zich laat gelden als 1 helft van het organiserende duo. Deze laat zich complementeren met Ronald Stam en samen zijn zij verantwoordelijk voor het tot leven wekken van dit Oosters initiatief in een van de meest zuidelijke gemeentes van Nederland.

Het is voor Zeeland de eerste Koi Show ooit

In het verleden stonden beide heren al eens aan de basis van de Mini Holland Koi Show, een eendaagse spin-off van de Holland Koi Show dat ieder jaar elders opduikt. Aanvankelijk stond Goes al eens genomineerd voor deze show, doch de bovenliggende vereniging, de Nishikigoi Vereniging Nederland, heeft inmiddels gekozen voor een meer centrale locatie in de provincie Utrecht.
De gemeente Goes was meer dan enthousiast en in samenwerking met deze en gesteund en ondersteund door partijen als Koi Today, Adviesgroep Koi en vijver, Koi Vrienden Zeeuws-Vlaanderen en ook dit platform KoiQuestion, wordt er uitgekeken naar een spannende expositie van Koi binnen een wedstrijd. Het is voor Zeeland de eerste Koi Show ooit en het evenement duurt twee dagen.
Koi Show Goes vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017.

Bram Rohaan giving a Koi lecture

Een workshop van KoiQuestion over het herkennen van kwaliteit op een Koi Show

Het evenement wordt gehouden in de sfeervolle ‘Manhuistuin’, daterend uit 1655. Behalve een besloten tuin in het hart van Goes, beschikt het terrein ook over een markant gebouw. Terwijl de tuin gesierd zal worden van de nodige showvaten, zullen er ook in het gebouw stands te bezoeken zijn die affiniteit hebben met Koi of Japan zoals een thee-ceremonie. Ook Yamato, de beroemde Taiko drummers zullen de Japan ervaring compleet maken. De organisatie zoekt nog naar enkele sponsoren voor dit unieke event. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met info@koishow.eu.

Impressie van de tuin voor het vaste kapel tijdens een concert in de besloten manhuistuin

Ruud en Ronald zijn behalve vrienden en fervente Koihobbyisten, ook beide (trainee) juryleden, een officieel status die te kennen geeft dat je namens de overkoepelende Zen Nippon Airinkai (ZNA), mag fungeren als jurylid om de shows die volgens deze standaard worden georganiseerd. Onder de gelegenheidsnaam ‘R&R Koi Travel’ organiseerden zij ook al meermaals een busreis voor liefhebbers naar een prominente Koi show in Engeland.

Ronald Stam, eerste van links en Ruud Besems, vierde van links, tijdens het jureren.

Geïnteresseerd in deelnemen aan deze eerste Zeeuwse Koi show? Kijk dan op www.koishow.eu voor alle spelregels en aanmeldformulieren en lees ook zeker even dit artikel wanneer je overweegt voor het eerst mee te doen; “voor het eerst meedoen op een Koi show“. Geïnteresseerd in het hele Oosterse plaatje van de Gemeente Goes? Kijk dan op; https://www.goes-azie.nl/

Wij kijken er in ieder geval al naar uit.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App