In de noordelijke heuvels buiten Kyoto bevindt zich het tempelcomplex Kurama-dera, gelegen in een schitterend natuurgebied. Deze Boeddhistische tempel is gesticht in de 8ste eeuw en sindsdien al vele malen herbouwd, nadat deze door branden verwoest werd. De reis naar het tempelcomplex starten wij vanuit Kyoto met 2 metro trips om na een half uurtje aan te komen op een klein stationnetje waar we in een schattig treintje stappen. De treinreis zelf is al hartstikke leuk, een route door de bergen met mooie uitzichtpunten en kleine dorpjes.

Tengu bij Kuruma station

Bij het station staat een bijzonder beeld, deze Tengu is een fabeldier uit de Japanse mythologie.

Vanaf het station is het een paar minuten lopen naar de ingang van het tempelcomplex, de tempelpoort zelf is al een heel indrukwekkend gebouw, dit voorspelt veel goeds voor de rest van de wandeling. Een wandeling klinkt alsof het een ontspannend tripje is, niets is minder waar, de berg waarop de tempel zich bevind is behoorlijk hoog, flink wat klimmen dus! En zodra we de poort binnengaan zien we de eerste trap omhoog al, schitterend aangekleed met vermiljoen gekleurde lantaarns.

Trap met lantaarns, we gaan nog 500 van deze sierlijke lantaarns tegenkomen op weg naar de top van de berg

IMG_7939

reinigend water bij een tempel

Hand wassen bij deze tempel, zelfs de “wasbak” is prachtig!

IMG_7928

Een van de kleine tempels die wij onderweg naar boven tegen kwamen!

IMG_7946

Een schitterend uitzicht vanaf Kurama-dera, de bladeren beginnen al rood te verkleuren!

IMG_7949

Dit is het hoofdgebouw van het tempelcomplex, de Honden genaamd.

IMG_7953

Wij vervolgen onze route, de hoofdtempel is namelijk niet het hoogste punt, nog een klein stukje verder omhoog waarbij de langs de volgende bijzondere wortels komen. Dit pad heet Kinone Sando, vrij vertaald, pelgrimspad langs de boom wortels.

IMG_7960

Niet struikelen!

Kurama dera

De route terug naar beneden gaat een stuk makkelijker, een slingerend bospad brengt ons via allemaal mooie plekjes terug bij het startpunt. Dit was een schitterende klim!

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App